RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

ABRA CZARNIAK FILET 850G

Czarniak (Pollachius virens) filet bez skóry.


ABRA CZARNIAK FILET 850G
29
00
szt.
-+


ProducentABRA (Abramczyk)
Kraj pochodzeniaWyspy Owcze
Opakowanie850 g
Waga (brutto)914 g
Wymiary (mm)244 x 381 x 55
Czarniak – to gatunek drapieżnej ryby z rodziny dorszowatych. Ryba ta znana jest w Polsce także pod nazwą: dorsz grenlandzki, dorsz norweski lub łosoś morski. Jest jedną z najczęściej występujących ryb w Morzu Norweskim. Czarniak marki Abramczyk poławiany jest u wybrzeży Wysp Owczych. Ryba ta zalicza się do najsmaczniejszych i najczęściej kupowanych ryb w Europie, charakteryzuje się wyrazistym, nieco pikantnym smakiem, przez co doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia i duszenia. Posiada perłowo-szare, delikatne mięso, które podczas obróbki cieplnej staje się białe.

Przechowywanie
Warunki przechowywania
+4°C - 1 dzień
*-6°C - 1 tydzień
**-12°C - 1 miesiąc
***-18°C do daty minimalnej trwałości podanej na etykiecie

Nie zamrażać ponownie.
Temperatura przechowywania -18°C.


Informacje dla alergików
Produkt może zawierać śladowe ilości skorupiaków i mięczaków.


Propozycja przygotowania
Do spożycia po obróbce termicznej.
Sposób przygotowania: Po rozmrożeniu i opłukaniu pod bieżącą wodą obróbka termiczna (smażenie, gotowanie).


Skład
czarniak filet bez skóry 90%, woda stanowiąca glazurę 10%


Tabela wartości odżywczychw 100 g produktu bez glazury (100 g = 1 porcja produktu)
Wartość energetyczna 322 kJ / 76 kcal
Białko 17 g
Węglowodany 0 g
Tłuszcz 0,9 g



Inne informacje
100 g kcal 76 4%, białko 17 g 34%, węglowodany 0 g 0%, tłuszcz 0,9 g 1% GDA*
*GDA to wskazane dzienne spożycie składników odżywczych dla dorosłego człowieka. W zależności od płci, wieku i aktywności fizycznej indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe. Źródło: CIAA

Informacje dla diabetyków
Zawartość wymienników w 100 g:
0,0 WW
0,76 WBT = 0,68 WB = 0,08 WT

Produkt głęboko mrożony, glazurowany.

Masa netto ryby bez glazury: 765 g

Metoda produkcji: poławiane w morzu


newsletter
do góry