ABRA CZARNIAK FILET 850G
Czarniak (Pollachius virens) filet bez skóry.
Producent | ABRA (Abramczyk) |
Kraj pochodzenia | Wyspy Owcze |
Opakowanie | 850 g |
Waga (brutto) | 914 g |
Wymiary (mm) | 244 x 381 x 55 |
Przechowywanie
Warunki przechowywania
+4°C - 1 dzień
*-6°C - 1 tydzień
**-12°C - 1 miesiąc
***-18°C do daty minimalnej trwałości podanej na etykiecie
Nie zamrażać ponownie.
Temperatura przechowywania -18°C.
Informacje dla alergików
Produkt może zawierać śladowe ilości skorupiaków i mięczaków.
Propozycja przygotowania
Do spożycia po obróbce termicznej.
Sposób przygotowania: Po rozmrożeniu i opłukaniu pod bieżącą wodą obróbka termiczna (smażenie, gotowanie).
Skład
czarniak filet bez skóry 90%, woda stanowiąca glazurę 10%
Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu bez glazury (100 g = 1 porcja produktu) |
Wartość energetyczna | 322 kJ / 76 kcal |
Białko | 17 g |
Węglowodany | 0 g |
Tłuszcz | 0,9 g |
Inne informacje
100 g kcal 76 4%, białko 17 g 34%, węglowodany 0 g 0%, tłuszcz 0,9 g 1% GDA*
*GDA to wskazane dzienne spożycie składników odżywczych dla dorosłego człowieka. W zależności od płci, wieku i aktywności fizycznej indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe. Źródło: CIAA
Informacje dla diabetyków
Zawartość wymienników w 100 g:
0,0 WW
0,76 WBT = 0,68 WB = 0,08 WT
Produkt głęboko mrożony, glazurowany.
Masa netto ryby bez glazury: 765 g
Metoda produkcji: poławiane w morzu