AMINO SOS 43G POMIDOR/PAPRYKA
Sos paprykowy.
Marka | Amino |
Opakowanie | 43 g |
Waga (brutto) | 50 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
1. Zawartość torebki wsyp do 1,5 szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez ok. 10 minut mieszając. Udekoruj natką pietruszki.
Skład
mąka PSZENNA, papryka (9,8%), koncentrat pomidorowy (8,8%), cebula (8,8%), sól, tłuszcz palmowy, cukier, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, skrobia, por (1,3%), zamiennik soli^, maltodekstryna, sok z czerwonego buraka, pieprz, aromaty, ekstrakt drożdżowy, pietruszka korzeń, kwas: kwas cytrynowy
Tabela wartości odżywczych | 100 ml przyrządzonego sosu | 1 porcji** | %* w porcji** |
Energia | 190 kJ / 45 kcal | 140 kJ / 35 kcal | 2% |
Tłuszcz | 1 g | 0,8 g | 1% |
w tym kw. tł. nasycone | 0,7 g | 0,5 g | 3% |
Węglowodany | 7 g | 5 g | 2% |
w tym cukry | 2 g | 2 g | 2% |
Błonnik | 0,9 g | 0,7 g | |
Białko | 1,5 g | 1 g | 2% |
Sól | 1,3 g | 0,98 g | 16% |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 140 kJ 35 kcal 2%*
w 100 ml: 190 kJ / 45 kcal
^Z naturalnej mineralnej soli potasowej.
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 5 porcji sosu.