AMINO ŻUREK ŚLĄSKI 46G
Żurek śląski.
Marka | Amino |
Opakowanie | 46 g |
Waga (brutto) | 51 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
1. Zawartość torebki wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia. Gotuj 5-7 min. na małym ogniu mieszając. Podawaj z jajkiem i natką pietruszki.
Skład
mąka [ŻYTNIA (40%), PSZENNA], sól, boczek wieprzowy (11%) (boczek, sól), ziemniaki (9,5%), tłuszcz palmowy, preparat serwatkowy (MLEKO), wzmacniacze smaku: glutaminian monsodowy, inozynian disodowy i guanlylan disodowy, maltodekstryna, kwas: kwas cytrynowy, skrobia, cukier, przyprawy: czosnek (1,3%), pieprz, LAKTOZA, majeranek, drożdże wędzone, aromaty, aromat dymu wędzarniczego
Tabela wartości odżywczych | 100 ml przyrządzonej zupy | 1 porcji** | %* w porcji** |
Energia | 110 kJ / 25 kcal | 280 kJ / 65 kcal | 3% |
Tłuszcz | 0,8 g | 2 g | 3% |
w tym kw. tł. nasycone | 0,5 g | 1,5 g | 8% |
Węglowodany | 3,5 g | 9 g | 3% |
w tym cukry | 0,6 g | 1,5 g | 2% |
Błonnik | 0,3 g | 0,8 g | |
Białko | 0,8 g | 2 g | 4% |
Sól | 0,9 g | 2,3 g | 38% |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 280 kJ 65 kcal 3%*
w 100 ml: 110 kJ / 25 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji zupy.