FROSTA ŁOSOŚ PO FRANCUSKU 300G
Dziki łosoś z dodatkiem nadzienia szpinakowego, zapieczony w chrupiącym cieście francuskim.
Producent | FROSTA (FRoSTA) |
Opakowanie | 300 g |
Waga (brutto) | 334 g |
Wymiary (mm) | 192 x 126 x 37 |
Przechowywanie
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Propozycja przygotowania
Przygotowanie: całkiem prosto...
Piekarnik:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożoną rybę ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 20 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 18 minut).
Podany czas przygotowania dotyczy jednego opakowania.
Skład
ciasto francuskie [świeże ciasto, robione przez FRoSTĘ] (mąka pszenna, masło, woda, sól) 47%, łosoś 27% (dziki łosoś poławiany na naturalnych łowiskach otwartych mórz), nadzienie szpinakowe (liście szpinaku 8% [szpinak uprawiany specjalnie dla FRoSTY], woda, śmietana [gęsta śmietana zwana crème fraîche], śmietanka, skrobia ryżowa [niemodyfikowana chemicznie], dziki czosnek [dziki czosnek zwany czosnkiem niedźwiedzim], skrobia ziemniaczana [niemodyfikowana chemicznie], sól, ser gorgonzola [włoski ser pleśniowy z mleka krowiego], ser edamer [łagodny ser z mleka krowiego, naturalnie dojrzewający], masło [bez dodatku barwników], pieprz, mąka ryżowa [powstaje z drobno mielonego ryżu]), glazura (śmietanka, woda)
Dodatkowe informacje informacje
Smakował Ci nasz produkt?
Napisz o tym na www.frosta.pl
Tabela wartości odżywczych | Średnie wartości odżywcze na 100 g produktu: |
Wartość energetyczna | 1011 kJ / 242 kcal |
Tłuszcz | 15,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,5 g |
Węglowodany | 17,0 g |
- w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 8,8 g |
Sól | 0,11 g |
Inne informacje
Produkt głęboko mrożony.