HORTEX NEKTAR MULTIWITAMINA 2L
Nektar multiwitamina wieloowocowo-marchwiowy z 12 egzotycznymi owocami. Wzbogacony w 10 witamin. Częściowo z soków i przecierów zagęszczonych. Zawartość owoców i marchwi minimum 35%. Pasteryzowany.
Marka | Hortex |
Opakowanie | 2 L |
Waga (brutto) | 2149 g |
Wymiary (mm) | 118 x 255 x 79 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Propozycja przygotowania
Ewentualny osad jest naturalny i nie stanowi wady. Przed otwarciem wstrząsnąć.
Skład
woda, soki (30%) w zmiennych proporcjach z soków zagęszczonych i przecierów z: pomarańczy, ananasów, bananów, mango, jabłek, marakui, brzoskwiń, liczi, gujawy, opuncji, kiwi, limonek, papai, sok marchwiowy (5%) z soku zagęszczonego, cukier (R) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (S), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, witaminy: kwas L-askorbinowy (witamina C), β-karoten (witamina A), octan DL-α-tokoferylu (witamina E), amid kwasu nikotynowego (niacyna), D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy), chlorowodorek pirodyksyny (witamina B6), monoazotan tiaminy (witamina B1), cyjanokobalamina (witamina B12), kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy), D-biotyna (biotyna), Symbol użytego składnika słodzącego (R/S): podano na wierzchu opakowania.
Dodatkowe informacje informacje
www.posadzdrzewo.pl
Tabela wartości odżywczych | w 100 ml nektaru: |
Wartość energetyczna | 198 kJ / 47 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 11,5 g |
w tym cukry | 11,0 g |
Białko | 0,1 g |
Sól* | 0,0 g |
Witamina A | 160 µg 20% RWS** |
Witamina C | 16 mg 20% RWS** |
Witamina E | 0,9 mg 7,5% RWS** |
Tiamina (witamina B1) | 0,0825 mg 7,5% RWS** |
Niacyna | 1,2 mg 7,5% RWS** |
Witamina B6 | 0,105 mg 7,5% RWS** |
Kwas foliowy | 15,0 µg 7,5% RWS** |
Witamina B12 | 0,1875 µg 7,5% RWS** |
Biotyna | 3,75 µg 7,5% RWS** |
Kwas pantotenowy | 0,45 mg 7,5% RWS** |
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu | |
**RWS - referencyjne wartości spożycia. Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |