RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

HORTEX ZUPA 450G BARSZCZ UKRAIŃSKI

Barszcz ukraiński Mieszanka warzywna Produkt głęboko mrożony


HORTEX ZUPA 450G BARSZCZ UKRAIŃSKI
4
00
szt.
-+


MarkaHortex
Kraj pochodzeniaUE
Opakowanie450 g
Waga (brutto)459 g
Wymiary (mm)216 x 191 x 43
To łatwa w przygotowaniu i pyszna zupa dla wszystkich. W jej skład wchodzą: buraki ćwikłowe, pomidor, kapusta, marchew oraz fasolka szparagowa. Smak dodatkowo podkręcą aromatyczna cebulka oraz seler.

Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* - 6°C 4 dni
** - 12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C


Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka i dodać ok. 1 l wody, kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu. Zakwasić octem lub cytryną. Gotować ok. 20 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do barszczu można dodać śmietanę.


Skład
warzywa w zmiennych proporcjach: buraki ćwikłowe 40%, pomidor, kapusta biała, marchew, fasola szparagowa, cebula, seler


Dodatkowe informacje informacje
Więcej pysznych przepisów na:
www.hortex.pl

Zamrażanie to znana od lat, naturalna metoda utrwalania żywności nie wymagająca używania środków konserwujących i zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami prawa dodawanie ich do mrożonych owoców i warzyw jest niedozwolone! Wszystkie mrożone warzywa i owoce dostępne na rynku powinny zawdzięczać swą trwałość procesowi błyskawicznego zamrożenia i przechowywania w niskich temperaturach. Ponadto, w naszych mieszankach nigdy nie znajdziesz sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku!


Tabela wartości odżywczych100 g produktu
Wartość energetyczna131 kJ / 31 kcal
Tłuszcz<0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone<0,1 g
Węglowodany4,8 g
w tym cukry4,4 g
Białko1,4 g
Sól0,08 g



Inne informacje
Wartość energetyczna 100 g: kJ 131 kcal 31


newsletter
do góry