HORTEX - ZUPA CEBULOWA
Marka | Hortex |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 450 g |
Waga (brutto) | 468 g |
Wymiary (mm) | 205 x 43 x 173 |
Przechowywanie
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 4 dni
** -12 °C 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Informacje dla alergików
Produkt może zawierać śladowe ilości: soi, gorczycy, mąki pszennej, mleka.
Propozycja przygotowania
Kulinarne inspiracje Hortex
Wątróbka z karmelizowaną cebulą z wiśniami i majerankiem
Lista zakupów:
-Zupa cebulowa Hortex - 1 opak.
-Wiśnie bez pestek Hortex - 1 szklanka
-0,5 kg wątróbki drobiowej
-2 łyżki mąki
-1 łyżka miodu
-1 łyżka octu balsamicznego
-1 łyżka majeranku
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Zawartość zupy cebulowej Hortex karmelizujemy na rozgrzanej oliwie. Po kilku minutach dodajemy miód, ocet, majeranek i wiśnie. Smażymy na wolnym ogniu 10-15 min. Przyprawiamy do smaku. Na drugiej patelni smażymy wątróbkę, oprószoną mąką. Usmażoną wątróbkę solimy i dekorujemy karmelizowaną cebulką. Podajemy w podpieczonej, chrupiącej bułce lub z ziemniakami z wody.
4 porcje (1 porcja = 282 kcal) w 30 minut
Zupa cebulowa z serem i białym winem
Lista zakupów:
-Zupa cebulowa Hortex - 1 opak.
-3 łyżki masła
-200 ml wytrawnego białego wina
-3 ząbki czosnku
-100 g twardego sera żółtego np. gouda
-2 plasterki topionego sera np. gouda (ok. 66 g)
-vegeta lub jarzynka, 4 ziarenka ziela angielskiego, czarny pieprz w ziarenkach, czarny pieprz mielony, 2 liście laurowe
-1 łyżeczka suszonego tymianku, szczypta gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
Na patelni roztopić masło, dodać zupę. Przykryć i dusić 35 minut. Dodać 1 łyżkę vegety i podlać niewielką ilością wody. Podczas duszenia często mieszać, pod koniec dodać wino i dalej dusić, bez przykrycia ok. 15 minut. Zagotować 0,5 l wody z dodatkiem ziela angielskiego, ziarenek pieprzu, liści laurowych. Do wywaru dodać uduszoną zupę, podsmażony pokrojony czosnek. Gotować ok. 30 minut, dodać pokrojony ser, 2 plastry sera topionego, tymianek, gałkę muszkatołową. Gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.
Skład
warzywa 100% w zmiennych proporcjach: cebula 65%, marchew, pietruszka, seler
Dodatkowe informacje informacje
Więcej pysznych przepisów na:
www.hortex.pl
Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza produktu w stanie zamrożonym 100 g produktu/1 porcja |
Wartość energetyczna | 133 kJ/32 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,08 g |
Węglowodany | 4,6 g |
w tym cukry | 4,4 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 0,063 g |
Inne informacje
Porcja 100 g dostarcza: kcal 32 2% GDA*, tłuszcz 0,4 g <1% GDA*
*% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej.
Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
Produkt głęboko mrożony