Marka | Kamis |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 10 g |
Waga (brutto) | 15 g |
Wymiary (mm) | 110 x 10 x 149 |
Przyprawą są wysuszone liście bylicy estragonu, rośliny uprawianej w klimacie umiarkowanym i śródziemnomorskim. Estragon charakteryzuje się specyficznym słodkawym zapachem i korzenno-ziołowym smakiem. Estragon stosowany jest do białych mięs, twarogów, farszów i masła ziołowego oraz do świeżych sałatek warzywnych, stanowi niezbędny dodatek do sosów typu bearnaise oraz sosu tatarskiego. Uważany jest za niezastąpiony składnik kiszonych warzyw, szczególnie z ogórków, którym poprawia smak oraz pomaga zachować ich jędrność.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje dla alergików Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, gluten, soja, mleko, jaja i sezam.