Marka | Kamis |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 20 g |
Waga (brutto) | 25 g |
Wymiary (mm) | 109 x 9 x 149 |
Przyprawą są owoce kminku zwyczajnego, rośliny powszechnie uprawianej w klimacie umiarkowanym. Potrawom nadaje specyficzny, cierpko-korzenny smak. Szczególnie polecany jest do potraw o wyższej zawartości tłuszczu. Dodawany jest do takich mięs jak: wieprzowina, baranina, niektóre gatunki drobiu oraz potraw z kapusty, fasoli i ziemniaków. Kminkiem przyprawia się sosy, zupy, wędliny oraz sery. Służy również do aromatyzowania chleba i innych wyrobów piekarniczych.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje dla alergików Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, seler, soja, mleko, jaja i sezam.