RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KAMIS MARYNATA 20G STAROPOLSKA

Mieszanka przyprawowa.


KAMIS MARYNATA 20G STAROPOLSKA
2
00
szt.
-+


MarkaKamis
Kraj pochodzeniaPolska
Opakowanie20 g
Waga (brutto)27 g
Wymiary (mm)110 x 150 x 6
Marynowanie jest podstawowym sposobem kruszenia oraz dodawania smaku różnym rodzajom mięs. Marynowane mięsa stają się aromatyczne, miękkie i soczyste. Marynata staropolska zawdzięcza swój smak i aromat starannie dobranej mieszance najwyższej jakości ziół i przypraw.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.


Propozycja przygotowania
Marynata staropolska do mięs i drobiu

Przygotowanie:
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godz.
3. Piecz w temp. ok. 220°C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.

Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość 2 torebek wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temp. 180°C przez 1-1,5 godz. (w zależności od rodzaju mięsa).


Skład
czosnek - 25,5%, sól, gorczyca biała, kwas: kwas cytrynowy, kolendra, owoc jałowca - 4,2%, cebula, pieprz czarny, majeranek - 3,5%, papryka słodka, chili, cukier, liście laurowe - 3%, bazylia, ziele angielskie, oregano


Tabela wartości odżywczychŚrednia wartość odżywcza: 100 g produktu1 łyżeczka (ok. 3 g)
Wartość energetyczna 1082/25932/8
(kJ/kcal)(kJ/kcal)
Tłuszcz 5,2 g0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g0 g
Węglowodany 29 g0,9 g
w tym cukry 19 g0,6 g
Białko 12 g0 g
Sól 22,1 g0,66 g



Inne informacje
Opakowanie zawiera około 6 łyżeczek.


newsletter
do góry