Marka | Kamis |
Opakowanie | 12 g |
Waga (brutto) | 16 g |
Wymiary (mm) | 109 x 9 x 149 |
Jest jagodą wiecznie zielonego pnącza, uprawianego głównie w Azji. Pieprz zielony jest otrzymywany z niedojrzałych, zielonych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny. Proces suszenia pieprzu zielonego jest przeprowadzany przy wykorzystaniu nowoczesnej technologii, dzięki której pieprz zielony nie ciemnieje a zachowuje typowy dla siebie kolor oraz cenne substancje smakowo-zapachowe. Pieprz zielony charakteryzuje się delikatnie słodką i odświeżającą nutą smakową, ma wyszukany i wyrazisty aromat. Jest on zdecydowanie łagodniejszy w smaku od pieprzu czarnego. Pieprz zielony stosowany jest do przyprawiana potraw mięsnych, ryb, zup, sosów, podkreśla walory smakowe sałatek. Niewielką ilość pieprzu zielonego można również dodawać do deserów.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje dla alergików Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, gluten, soja, gluten, mleko, jaja i sezam.