Marka | Kamis |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 15 g |
Waga (brutto) | 19 g |
Wymiary (mm) | 110 x 150 x 6 |
Pieprz biały mielony jest uzyskiwany w trakcie naturalnego procesu fermentacji, dzięki któremu powstaje wyżej ceniony pieprz biały, charakteryzujący się lekko ostrym i bardzo aromatycznym, specyficznym zapachem. Pieprz biały mielony stosowany jest do przyprawiania białych mięs, białych sosów, pasztetów, ryb i serów. Uwydatnia także walory smakowe sałatek, zup, dań z warzyw, podrobów i jaj oraz soków warzywnych, a także wyrobów cukierniczych. Pieprz biały dodaje się do potrawy pod koniec przyrządzania.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje dla alergików Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, seler, soja, mleko, jaja i sezam.