Marka | Kamis |
Opakowanie | 35 g |
Waga (brutto) | 38 g |
Wymiary (mm) | 109 x 8 x 149 |
Już 2000 lat temu pisarz rzymski Pliniusz Starszy stwierdził, że dwie rzeczy są najważniejsze na świecie: słońce i sól. Sól od wieków odgrywała szczególną rolę - przyprawy, czynnika konserwującego, a nawet w pewnych epokach - środka płatniczego. Sól również obecnie jest nieodłącznym elementem większości spożywanego przez nas jedzenia. Przygotowane przez nas sole przyprawowe z dodatkiem soli jodowanej będą doskonałym urozmaiceniem przyrządzonych potraw. Sól czosnkowa jest mieszanką soli jodowanej i czosnku granulowanego. Połączenie tych dwóch składników ma działanie konserwujące. Sól czosnkowa może być więc stosowana do nacierania mięsa, drobiu i ryb przed ich przyrządzeniem. Doskonale harmonizuje ze świeżymi i gotowanymi warzywami oraz z potrawami z grzybów i serów.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje dla alergików Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, gluten, soja, mleko, jaja i sezam.
Skład sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli), czosnek* - 30%, *składnik zawiera dwutlenek siarki