KNORR BARSZCZ CZERWONY Z GRZYBAMI 41G
Barszcz czerwony z grzybami
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 41 g |
Waga (brutto) | 45 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 8 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do 750 ml gorącej wody.
2. Dokładnie wymieszaj. Nie gotuj.
Rada szefa kuchni Knorr: Barszcz idealnie smakuje z kilkoma łyżkami kwaśnej śmietany i szczyptą majeranku. Zupę podawać z ugotowanymi ziemniakami.
Skład
cukier, maltodekstryna, sól, sok z buraków czerwonych*** (10%), ekstrakt drożdżowy, tłuszcz palmowy, kwasy: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, aromaty, skrobia, pieczarki (1%), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, maślaki (0,6%), ziele angielskie, pieprz, majeranek, liść laurowy, ***z buraków uprawianych w sposób zrównoważony
Dodatkowe informacje informacje
Więcej przepisów znajdziesz na www.przepisy.pl
Tabela wartości odżywczych | 100 ml | 1 porcji** | %* w porcji** |
Energia | 85 kJ/20 kcal | 210 kJ/55 kcal | 3% |
Tłuszcz | 0,1 g | 0,3 g | <1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 4,5 g | 11 g | 4% |
w tym cukry | 3,5 g | 8 g | 9% |
Błonnik | 0,1 g | 0,3 g | |
Białko | 0,2 g | 0,5 g | 1% |
Sól | 0,78 g | 1,9 g | 32% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
**1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji zupy. |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 210 kJ 55 kcal 3%*
w 100 ml: 85 kJ / 20 kcal
3 porcje
* % referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji zupy.