KNORR FIX 21G CHILI CON CARNE
Fix Chili con carne
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 37 g |
Waga (brutto) | 42 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 300 g mięsa mielonego wieprzowego
- pół puszki czerwonej fasoli (120 g)
- 1 małą puszkę kukurydzy (100 g)
- 1 małą cebulę
- 3 łyżki oleju
- 200 g ryżu
- 300 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Zeszklij na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj mięso I podsmaż przez chwilę. Dodaj przepłukaną czerwoną fasolę i kukurydzę.
2. Fix wymieszaj z 300 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj przez około 4 minuty.
3. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.
Rada:
Ryż możesz zastąpić chipsami nachos.
Skład
pomidory (35%), papryka (14,4%), sól (w tym sól morska jodowana), skrobia, cebula, cukier, tłuszcz palmowy, kmin (1,8%), czosnek, aromaty, tymianek, liść laurowy, pieprz cayenne (chili), kolendra, pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy, sok z cytryny suszony, imbir, aromat dymu wędzarniczego, pietruszka korzeń, glukoza
Tabela wartości odżywczych | 100 g Fixu | 100 g przygotowanego dania | 1 porcji** dania | %* w porcji** |
Energia | 1200 kJ/290 kcal | 590 kJ/140 kcal | 2100 kJ/510 kcal | 25% |
Tłuszcz | 5 g | 7 g | 25 g | 36% |
w tym kwasy nasycone | 1,5 g | 1,5 g | 5 g | 25% |
Węglowodany | 45 g | 14 g | 51 g | 20% |
w tym cukry | 31 g | 1 g | 3,5 g | 4% |
Błonnik | 13 g | 1 g | 3,5 g | |
Białko | 10 g | 6 g | 22 g | 44% |
Sól | 12 g | 0,43 g | 1,6 g | 27% |
Inne informacje
1 porcja** zawiera 2100 kJ 510 kcal 25%*
w 100 g: 590 kJ/140 kcal
Danie dla 4 osób
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja ≈ 360 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji dania.
*** Zgodnie z prawem.