RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KNORR FIX 21G CHILI CON CARNE

Fix Chili con carne


KNORR FIX 21G CHILI CON CARNE
3
00
szt.
-+


ProducentUNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr)
Opakowanie37 g
Waga (brutto)42 g
Wymiary (mm)130 x 160 x 10
Kompozycja pomidorów i papryki z dodatkiem przypraw, w tym kminku i chili. Prawdziwie meksykański smak Chili con carne udało się Szefowi kuchni Knorr uzyskać dzięki wyborowi najlepszej papryki oraz chili i tymianku.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 300 g mięsa mielonego wieprzowego
- pół puszki czerwonej fasoli (120 g)
- 1 małą puszkę kukurydzy (100 g)
- 1 małą cebulę
- 3 łyżki oleju
- 200 g ryżu
- 300 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Zeszklij na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj mięso I podsmaż przez chwilę. Dodaj przepłukaną czerwoną fasolę i kukurydzę.
2. Fix wymieszaj z 300 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj przez około 4 minuty.
3. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.

Rada:
Ryż możesz zastąpić chipsami nachos.


Skład
pomidory (35%), papryka (14,4%), sól (w tym sól morska jodowana), skrobia, cebula, cukier, tłuszcz palmowy, kmin (1,8%), czosnek, aromaty, tymianek, liść laurowy, pieprz cayenne (chili), kolendra, pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy, sok z cytryny suszony, imbir, aromat dymu wędzarniczego, pietruszka korzeń, glukoza


Tabela wartości odżywczych100 g Fixu100 g przygotowanego dania1 porcji** dania%* w porcji**
Energia1200 kJ/290 kcal590 kJ/140 kcal2100 kJ/510 kcal25%
Tłuszcz 5 g7 g25 g36%
w tym kwasy nasycone 1,5 g1,5 g5 g25%
Węglowodany 45 g14 g51 g20%
w tym cukry 31 g1 g3,5 g4%
Błonnik 13 g1 g3,5 g
Białko 10 g6 g22 g44%
Sól 12 g0,43 g1,6 g27%



Inne informacje
1 porcja** zawiera 2100 kJ 510 kcal 25%*
w 100 g: 590 kJ/140 kcal

Danie dla 4 osób

*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja ≈ 360 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji dania.
*** Zgodnie z prawem.


newsletter
do góry