RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KNORR FIX 4-SERY Z MOZZARELLĄ 45G

Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą


KNORR FIX 4-SERY Z MOZZARELLĄ 45G
3
00
szt.
-+


ProducentUNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr)
Opakowanie45 g
Waga (brutto)48 g
Wymiary (mm)130 x 160 x 10
Kompozycja serów, w tym mozzarelli, z dodatkiem przypraw. Fixy Knorr powstały z najwyższej jakości składników, m.in. suszonych ziół i warzyw, które każdej potrawie nadadzą wyjątkowy smak. Podaruj go swoim najbliższym!

Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
300 g makaronu kokardki
150 g pomidorków koktajlowych
100 g świeżego (lub mrożonego) szpinaku
1 średnią cebulę
180 ml śmietany 18%
100 g tartego żółtego sera, np. Gouda

Sposób przygotowania:
1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulę, połówki pomidorów koktajlowych i szpinak.
2. Wymieszaj Fix ze 100 ml wody i 180 ml śmietany. Wlej na patelnię. Duś wszystko przez chwilę, a następnie dodaj makaron i całość gotuj jeszcze przez minutę.
3. Gotowe danie posyp tartym żółtym serem.

Rada:
1. Aby wzbogacić danie dodaj do niego ser mozzarella.


Skład
tłuszcz palmowy, mąka PSZENNA, skrobia, SER (16%) [w tym mozzarella (4,5%), typu blue, crescenza, twardy], sól, słodka kukurydza, LAKTOZA, białka MLEKA, ekstrakt drożdżowy, preparat serwatkowy (MLEKO), cebula, cukier, bazylia, szczypiorek, ekstrakt białego wina, pieprz, korzeń pietruszki, kurkuma, aromaty, glukoza


Tabela wartości odżywczych100 g1 porcji**%* w porcji**
Energia770 kJ/190 kcal2600 kJ/640 kcal32%
Tłuszcz 10 g34 g49%
w tym kwasy nasycone 4,5 g15 g75%
Węglowodany 18 g61 g23%
w tym cukry 1,5 g5 g6%
Błonnik 1,5 g5 g
Białko 6 g20 g40%
Sól0,35 g1,2 g20%



Inne informacje
1 porcja** zawiera: 2600 kJ 640 kcal 32%*
w 100 g: 770 kJ / 190 kcal

*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja ≈ 340 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji dania.


newsletter
do góry