KNORR FIX DO SPAGHETTI 4 SERY Z BROKUŁ.43G
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 43 g |
Waga (brutto) | 46 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 300 g makaronu (np. spaghetti)
- 50 ml śmietany 18%
- 250 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Fix wymieszaj z 250 ml wody i 50 ml śmietany.
2. Gotuj przez 3-5 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Połącz z makaronem ugotowanym na sposób al dente.
Rada:
Jeśli chcesz, aby danie miało bardziej kremowy charakter, wodę z przepisu podstawowego możesz zastąpić w całości śmietaną.
Skład
skrobia, SER (21%) (w tym: sery pleśniowe typu blue cheese, mozzarella, ser dojrzewający, crescenza), tłuszcz palmowy, sól, ŚMIETANKA (3%), hydrolizowane białko roślinne, brokuły (2,2%), LAKTOZA, preparat serwatkowy (MLEKO), czosnek, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma, cebula, białka MLEKA, cukier, ekstrakt drożdżowy, aromaty (w tym MLEKO), tymianek, maltodekstryna
Tabela wartości odżywczych | 100 g Fixu | 100 g przygotowanego dania | 1 porcji** dania | %* w porcji** |
Energia | 2000 kJ/480 kcal | 570 kJ/140 kcal | 1400 kJ/350 kcal | 17% |
Tłuszcz | 28 g | 3 g | 8 g | 11% |
w tym kwasy nasycone | 18 g | 1,5 g | 4 g | 20% |
Węglowodany | 44 g | 23 g | 58 g | 22% |
w tym cukry | 7 g | 0,6 g | 1,5 g | 2% |
Błonnik | 1,5 g | 1,5 g | 4 g | |
Białko | 12 g | 4,5 g | 11 g | 22% |
Sól | 7,8 g | 0,28 g | 0,7 g | 12% |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 1400 kJ 350 kcal 17%*
w 100 g: 570 kJ / 140 kcal
Danie dla 4 osób
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja = 250 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
***Zgodnie z prawem.