KNORR FIX GOŁĄBKI 65G
Fix Gołąbki bez zawijania
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 64 g |
Waga (brutto) | 67 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 500 g mięsa mielonego
- pół główki małej kapusty
- 1 torebkę ryżu
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- 3 łyżki oleju
- 500 ml wody
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobno kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
2. Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 ml), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
3. Duś pod przykryciem na średnim ogniu ok. 30 min od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 ml) w zależności od potrzeb. Gołąbki podawaj z ugotowanymi ziemniakami.
Rada: Jeśli chcesz, aby kapusta była bardziej miękka, możesz ją sparzyć przez 10 min.
Skład
bułka tarta (60%) (mąka PSZENNA, drożdże, sól), cebula (14%), białko JAJA kurzego, sól, skrobia, majeranek (2,6%), zamiennik soli****, papryka, pieprz czarny, hydrolizowane białko roślinne, tłuszcz palmowy, czosnek, ekstrakt drożdżowy
Tabela wartości odżywczych | 100 g Fixu | 100 g przygotowanych gołąbków | 1 porcji** gołąbków | %* w porcji** |
Energia | 1300 kJ/310 kcal | 670 kJ/160 kcal | 2500 kJ/590 kcal | 30% |
Tłuszcz | 3 g | 10 g | 37 g | 53% |
w tym kwasy nasycone | 0,9 g | 3 g | 11 g | 55% |
Węglowodany | 55 g | 9 g | 33 g | 13% |
w tym cukry | 10 g | 2 g | 7 g | 8% |
Błonnik | 7 g | 1,5 g | 6 g | |
Białko | 15 g | 8 g | 29 g | 58% |
Sól | 7,2 g | 0,38 g | 1,4 g | 23% |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 2500 kJ 590 kcal 30%*
w 100 g: 670 kJ / 160 kcal
Danie dla 4 osób
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja gołąbków ≈ 370 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji dania.
***Zgodnie z prawem.
****Z naturalnej mineralnej soli potasowej.