RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KNORR FIX GOŁĄBKI 65G

Fix Gołąbki bez zawijania


KNORR FIX GOŁĄBKI 65G
3
00
szt.
-+


ProducentUNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr)
Opakowanie64 g
Waga (brutto)67 g
Wymiary (mm)130 x 160 x 10
Gotowa kompozycja bułki tartej, cebuli oraz czosnku i majeranku. Gołąbki bez zawijania to popisowe danie Szefa kuchni Knorr, w którym udało mu się zawrzeć bogate nuty papryki i czarnego pieprzu złamane aromatycznym majerankiem.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 500 g mięsa mielonego
- pół główki małej kapusty
- 1 torebkę ryżu
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- 3 łyżki oleju
- 500 ml wody
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobno kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
2. Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 ml), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
3. Duś pod przykryciem na średnim ogniu ok. 30 min od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 ml) w zależności od potrzeb. Gołąbki podawaj z ugotowanymi ziemniakami.

Rada: Jeśli chcesz, aby kapusta była bardziej miękka, możesz ją sparzyć przez 10 min.


Skład
bułka tarta (60%) (mąka PSZENNA, drożdże, sól), cebula (14%), białko JAJA kurzego, sól, skrobia, majeranek (2,6%), zamiennik soli****, papryka, pieprz czarny, hydrolizowane białko roślinne, tłuszcz palmowy, czosnek, ekstrakt drożdżowy


Tabela wartości odżywczych100 g Fixu100 g przygotowanych gołąbków1 porcji** gołąbków%* w porcji**
Energia1300 kJ/310 kcal670 kJ/160 kcal2500 kJ/590 kcal30%
Tłuszcz 3 g10 g37 g53%
w tym kwasy nasycone 0,9 g3 g11 g55%
Węglowodany 55 g9 g33 g13%
w tym cukry 10 g2 g7 g8%
Błonnik 7 g1,5 g6 g
Białko 15 g8 g29 g58%
Sól 7,2 g0,38 g1,4 g23%



Inne informacje
1 porcja** zawiera: 2500 kJ 590 kcal 30%*
w 100 g: 670 kJ / 160 kcal

Danie dla 4 osób

*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja gołąbków ≈ 370 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji dania.
***Zgodnie z prawem.
****Z naturalnej mineralnej soli potasowej.


newsletter
do góry