RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KNORR FIX KOPYTKA/LENIWE 195G

Fix do kopytek lub pierogów leniwych.


KNORR FIX KOPYTKA/LENIWE 195G
6
00
szt.
-+


ProducentUNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr)
Opakowanie195 g
Waga (brutto)205 g
Wymiary (mm)160 x 215 x 60
Na co Twoja rodzina ma dziś ochotę? Tradycyjne kopytka, idealne ze skwarkami lub jako dodatek do mięsa czy też słodkie leniwe z cukrem, uwielbiane przez dzieci? Specjalnie dla Ciebie od Szefa kuchni Knorr!

Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.


Propozycja przygotowania
Kopytka
Dodaj:
- 450 ml zimnej wody (1 i 4/5 szklanki)
- 1/3 szklanki mąki pszennej do posypania deski

1. Fix wymieszaj z wodą i odłóż na 10 minut, aby ciasto zgęstniało.
2. Ciasto wyłóż na posypaną mąką deskę. Podziel na równe części i zroluj w wałeczki. Ostrym nożem pokrój je na kopytka.
3. Kopytka wrzucaj partiami do wrzącej wody. Gotuj 2-3 minuty. Wyciągnij natychmiast jak wypłyną na wierzch.

Pierogi leniwe:
Dodaj:
- 200 g białego sera półtłustego
- 1 saszetkę cukru wanilinowego
- 600 g masła lub margaryny
- 300 ml zimnej wody (1 i 1/4 szklanki)
- 40 g bułki tartej
- 1/3 szklanki mąki pszennej do posypania deski

1. Fix wymieszaj z wodą i odłóż na 10 minut, aby ciasto zgęstniało. Ser zmiel lub rozdrobnij dokładnie widelcem, dodaj cukier wanilinowy i całość wymieszaj z ciastem na jednolitą masę.
2. Ciasto wyłóż na posypaną mąką deskę. Podziel na równe części i zroluj w wałeczki. Ostrym nożem pokrój je w romby.
3. Leniwe wrzucaj partiami do wrzącej wody. Gotuj 2-3 minuty. Wyciągnij natychmiast jak wypłyną na wierzch. Podawaj obsmażone w bułce i maśle.


Skład
ziemniaki (54%), skrobia (w tym PSZENNA), cukier, sól jodowana, substancja zagęszczająca: guma guar, tłuszcz palmowy, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, aromaty, barwnik: karoteny


Tabela wartości odżywczych100 g Fixu100 g przygotowanych kopytek1 porcji** kopytek%* w porcji**
Energia 1400 kJ/320 kcal310 kJ/75 kcal660 kJ/160 kcal8%
Tłuszcz 0,9 g0,2 g0,4 g<1%
w tym kwasy nasycone4 g9 g45%
Węglowodany 69 g16 g34 g13%
w tym cukry 5 g0,9 g2 g2%
Błonnik 5 g1 g2 g
Białko 4,5 g10 g20%
Sól 3,2 g0,75 g1,6 g27%
100 g Fixu100 g przygotowanych leniwych1 porcji** leniwych%* w porcji**
Energia670 kJ/160 kcal1500 kJ/360 kcal18%
Tłuszcz6 g14 g20%
Węglowodany20 g45 g17%
w tym cukry3 g7 g8%
Błonnik1,5 g3,5 g
Sól0,98 g2,2 g37%



Inne informacje
1 porcja** kopytek zawiera: 660 kJ 160 kcal 8%*
w 100 g: 310 kJ / 75 kcal
1 porcja** leniwych zawiera: 1500 kJ 360 kcal 18%*
w 100 g: 670 kJ / 160 kcal

Danie dla 4 osób

*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja kopytek ≈ 210 g /1 porcja leniwych ≈ 230 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji kopytek lub leniwych.
***Zgodnie z prawem.


newsletter
do góry