KNORR FIX KURCZAK W ZIOŁACH 25G
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 25 g |
Waga (brutto) | 35 g |
Wymiary (mm) | 180 x 140 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Przygotuj:
1 kg pałeczek z kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Pałeczki z kurczaka włóż do torebki do pieczenia i posyp Fixem. Całość wymieszaj. Zamknij torebkę dołączonym klipsem.
2. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Piecz około 50 min na dolnej półce piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C.
Rada:
1. Do woreczka razem z mięsem możesz wrzucić ziemniaki. Młode piecz w mundurkach, a stare obrane i pokrojone w łódeczki. W ten sposób przygotujesz niemal cały obiad w jednym naczyniu.
2. Jeśli chcesz, aby kurczak miał bardziej chrupiącą skórkę, rozetnij torebkę (uważaj na gorącą parę) na 15 min przed końcem pieczenia.
Skład
cebula, czosnek (12%), sól jodowana, naturalna sól mineralna***, papryka (8%), cukier, ekstrakt drożdżowy, majeranek (2,8%), marchew, gałka muszkatołowa, por, koperek (2,2%), tłuszcz roślinny, koncentrat pomidorowy (2%), seler liść, natka pietruszki, pieprz biały, pieprz czarny, cząber liść, skrobia, kminek, aromaty (w tym serwatka, jaja), ***zawiera mniej sodu niż sól kuchenna dzięki naturalnej zawartości potasu
Dodatkowe informacje informacje
Odwiedź: www.przepisy.pl
Knorr Fix z woreczkiem do soczystego pieczenia poleca piekarniki Siemens
Tabela wartości odżywczych | 100 g Fixu | 1 porcji dania** |
Wartość energetyczna | 1100 kJ/ | 1700 kJ/ |
270 kcal | 410 kcal | |
Białko | 13 g | 43 g |
Węglowodany | 40 g | 2,5 g |
w tym cukry | 33 g | 2 g |
Tłuszcz | 5 g | 26 g |
w tym kw. tł. nasycone | 2,5 g | 7 g |
Błonnik | 9 g | 0,6 g |
Sód | 7,4 g | 0,68 g |
**przygotowanego według przepisu podstawowego |
Inne informacje
1 porcja zawiera kcal 410 21% GDA* osoby dorosłej
*GDA = % wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety na 2000 kcal/dzień. Potrzeby żywieniowe każdego człowieka różnią się w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników.
Danie dla 4 osób
Warzywa 25%
Przyprawy i zioła 35%