RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KNORR FIX LECZO 35G

Fix Leczo


KNORR FIX LECZO 35G
3
00
szt.
-+


ProducentUNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr)
Opakowanie35 g
Waga (brutto)40 g
Wymiary (mm)130 x 160 x 10
Kompozycja pomidorów, aromatycznego czosnku, oregano oraz rozmarynu. Kiedy Szef kuchni Knorr bierze się za leczo, wiadomo, że będzie doskonałe i nie zabraknie w nim nawet boczku.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 400 g kiełbasy
- 1 czerwoną lub żółtą paprykę
- 2 cebule
- 1 małą cukinię
- 1 łyżkę oleju
- 250 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokrój w paski, kiełbasę w talarki, a paprykę i cukinię na kawałki i podsmaż wszystko 10 min. na rozgrzanym oleju.
2. Rozmieszaj Fix z 250 ml wody i dodaj do podsmażonych składników.
3. Całość duś pod przykryciem ok. 10 min. od czasu do czasu mieszając.

Rada: Kiełbasę z przepisu podstawowego możesz zastąpić tańszymi parówkami.


Skład
koncentrat pomidorowy (37%), skrobia, cukier, boczek wieprzowy wędzony (6,6%) (boczek wieprzowy, sól), preparat serwatkowy (MLEKO), maltodekstryna, tłuszcz palmowy, sól jodowana, czosnek (2,8%), LAKTOZA, zamiennik soli***, mąka PSZENNA, oregano, bazylia, rozmaryn, hydrolizowane białko roślinne, ekstrakt drożdżowy, kwas: kwas cytrynowy, pieprz, kmin, aromaty


Tabela wartości odżywczych100 g Fixu100 g przygotowanego leczo1 porcji** leczo%* w porcji**
Energia1500 kJ/360 kcal440 kJ/110 kcal1300 kJ/330 kcal15%
Tłuszcz 8 g7 g21 g30%
w tym kwasy nasycone 4 g2 g6 g30%
Węglowodany 56 g3,5 g11 g4%
w tym cukry 39 g3 g9 g10%
Błonnik 5 g1 g3 g
Białko 13 g7 g21 g42%
Sól 5,9 g0,93 g2,8 g47%



Inne informacje
1 porcja** zawiera: 1300 kJ 330 kcal 15%*
w 100 g: 440 kJ / 110 kcal

Danie dla 4 osób

*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja leczo ≈ 300 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
***Z naturalnej mineralnej soli potasowej.


newsletter
do góry