KNORR FIX LECZO 35G
Fix Leczo
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 35 g |
Waga (brutto) | 40 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 400 g kiełbasy
- 1 czerwoną lub żółtą paprykę
- 2 cebule
- 1 małą cukinię
- 1 łyżkę oleju
- 250 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokrój w paski, kiełbasę w talarki, a paprykę i cukinię na kawałki i podsmaż wszystko 10 min. na rozgrzanym oleju.
2. Rozmieszaj Fix z 250 ml wody i dodaj do podsmażonych składników.
3. Całość duś pod przykryciem ok. 10 min. od czasu do czasu mieszając.
Rada: Kiełbasę z przepisu podstawowego możesz zastąpić tańszymi parówkami.
Skład
koncentrat pomidorowy (37%), skrobia, cukier, boczek wieprzowy wędzony (6,6%) (boczek wieprzowy, sól), preparat serwatkowy (MLEKO), maltodekstryna, tłuszcz palmowy, sól jodowana, czosnek (2,8%), LAKTOZA, zamiennik soli***, mąka PSZENNA, oregano, bazylia, rozmaryn, hydrolizowane białko roślinne, ekstrakt drożdżowy, kwas: kwas cytrynowy, pieprz, kmin, aromaty
Tabela wartości odżywczych | 100 g Fixu | 100 g przygotowanego leczo | 1 porcji** leczo | %* w porcji** |
Energia | 1500 kJ/360 kcal | 440 kJ/110 kcal | 1300 kJ/330 kcal | 15% |
Tłuszcz | 8 g | 7 g | 21 g | 30% |
w tym kwasy nasycone | 4 g | 2 g | 6 g | 30% |
Węglowodany | 56 g | 3,5 g | 11 g | 4% |
w tym cukry | 39 g | 3 g | 9 g | 10% |
Błonnik | 5 g | 1 g | 3 g | |
Białko | 13 g | 7 g | 21 g | 42% |
Sól | 5,9 g | 0,93 g | 2,8 g | 47% |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 1300 kJ 330 kcal 15%*
w 100 g: 440 kJ / 110 kcal
Danie dla 4 osób
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja leczo ≈ 300 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
***Z naturalnej mineralnej soli potasowej.