KNORR FIX RURKI Z KURCZAKIEM W SOSIE PIECZAR.33G
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 33 g |
Waga (brutto) | 38 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Informacje dla alergików
Zawiera śmietankę.
Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 200 g makaronu rurki
- 250 g piersi kurczaka
- 1 cebulę
- 3 łyżki oleju
- 50 g tartego żółtego sera
- 150 ml wody
- 150 ml śmietany 22%
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kurczaka pokrój w paski i dodaj do cebuli. Całość smaż na złocisty kolor.
2. Fix wymieszaj dokładnie z wodą i śmietaną i wlej na patelnię. Dodaj makaron. Całość gotuj przez 3-4 minuty.
3. Gotowe danie podawaj z tartym serem.
Rada: Gotowe danie możesz posypać posiekaną natką pietruszki.
Skład
skrobia, mąka PSZENNA, ŚMIETANKA (11%), maltodekstryna, tłuszcz palmowy, pieczarki (6%), sól, ekstrakt drożdżowy, koncentrat soku z pieczarek (4,9%), LAKTOZA, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy, białka MLEKA, żółtko JAJA kurzego, pieprz czarny, aromaty
Tabela wartości odżywczych | 100 g Fixu | 100 g przygotowanego dania | 1 porcji** dania | %* w porcji** |
Energia | 1800 kJ/440 kcal | 650 kJ/150 kcal | 1900 kJ/430 kcal | 23% |
Tłuszcz | 20 g | 6 g | 17 g | 24% |
w tym kwasy nasycone | 12 g | 2 g | 6 g | 30% |
Węglowodany | 51 g | 15 g | 43 g | 17% |
w tym cukry | 8 g | 2 g | 6 g | 7% |
Błonnik | 2,5 g | 0,6 g | 1,5 g | |
Białko | 13 g | 9 g | 26 g | 52% |
Sól | 7,1 g | 0,38 g | 1,1 g | 18% |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 1900 kJ 430 kcal 23%*
w 100 g: 650 kJ / 150 kcal
Danie dla 4 osób
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja ≈ 290 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
***Zgodnie z prawem.