RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KNORR FIX RURKI Z KURCZAKIEM W SOSIE PIECZAR.33G

Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym


KNORR FIX RURKI Z KURCZAKIEM W SOSIE PIECZAR.33G
3
00
szt.
-+


ProducentUNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr)
Opakowanie33 g
Waga (brutto)38 g
Wymiary (mm)130 x 160 x 10
Sos na bazie śmietanki i pieczarek idealny do dań z makaronem. Nowe danie od włoskiego Szefa kuchni Knorr dla przyjaciół w Polsce: tradycyjne pieczarki połączone z sosem śmietanowym.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.


Informacje dla alergików
Zawiera śmietankę.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 200 g makaronu rurki
- 250 g piersi kurczaka
- 1 cebulę
- 3 łyżki oleju
- 50 g tartego żółtego sera
- 150 ml wody
- 150 ml śmietany 22%

Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kurczaka pokrój w paski i dodaj do cebuli. Całość smaż na złocisty kolor.
2. Fix wymieszaj dokładnie z wodą i śmietaną i wlej na patelnię. Dodaj makaron. Całość gotuj przez 3-4 minuty.
3. Gotowe danie podawaj z tartym serem.

Rada: Gotowe danie możesz posypać posiekaną natką pietruszki.


Skład
skrobia, mąka PSZENNA, ŚMIETANKA (11%), maltodekstryna, tłuszcz palmowy, pieczarki (6%), sól, ekstrakt drożdżowy, koncentrat soku z pieczarek (4,9%), LAKTOZA, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy, białka MLEKA, żółtko JAJA kurzego, pieprz czarny, aromaty


Tabela wartości odżywczych100 g Fixu100 g przygotowanego dania1 porcji** dania%* w porcji**
Energia1800 kJ/440 kcal650 kJ/150 kcal1900 kJ/430 kcal23%
Tłuszcz 20 g6 g17 g24%
w tym kwasy nasycone 12 g2 g6 g30%
Węglowodany 51 g15 g43 g17%
w tym cukry 8 g2 g6 g7%
Błonnik 2,5 g0,6 g1,5 g
Białko 13 g9 g26 g52%
Sól 7,1 g0,38 g1,1 g18%



Inne informacje
1 porcja** zawiera: 1900 kJ 430 kcal 23%*
w 100 g: 650 kJ / 150 kcal

Danie dla 4 osób

*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja ≈ 290 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
***Zgodnie z prawem.


newsletter
do góry