KNORR FIX SPAGHETTI BOLOGN.51G
Producent | UNILEVER SPOŻYWKA (Knorr) |
Opakowanie | 51 g |
Waga (brutto) | 54 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj:
300 g makaronu
300 g mięsa mielonego
100 g tartego żółtego sera
3 łyżki oleju
250 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone podsmaż przez około 8 minut na gorącym oleju. Do mięsa dolej 250 ml wody.
2. Dodaj Fix. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Potrawę duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
3. Danie podaj z makaronem, np. spaghetti, ugotowanym na sposób al dente. Możesz posypać startym żółtym serem i udekorować listkiem bazylii.
Rada:
1. Zamiast żółtego sera możesz użyć parmezanu. Nadasz daniu prawdziwie włoski charakter.
2. Danie będzie o wiele smaczniejsze, jeśli do jego przygotowania użyjesz dwóch rodzajów mięsa mielonego np. wołowego i wieprzowego.
Skład
koncentrat pomidorowy (31%), mąka pszenna, cukier, skrobia, sól, cebula (7%) (w tym prażona), ekstrakt drożdżowy, przyprawy: papryka, czosnek (1%), pieprz czarny, nasiona selera, olej roślinny, zioła: tymianek, natka pietruszki, rozmaryn, sok z cytryny, aromaty
Dodatkowe informacje informacje
Odwiedź: www.przepisy.pl
Tabela wartości odżywczych | 100 g Fixu | 1 porcji dania** |
Energia | 1400 kJ/ | 2200 kJ/ |
330 kcal | 520 kcal | |
Białko | 12 g | 27 g |
Węglowodany | 59 g | 61 g |
w tym cukry | 34 g | 8 g |
Tłuszcz | 3 g | 19 g |
w tym kw. tł. nasycone | 1,5 g | 4,5 g |
Błonnik | 7 g | 2,5 g |
Sód | 3,3 g | 0,48 g |
**przygotowanego według przepisu podstawowego |
Inne informacje
1 porcja zawiera kcal 520 26% GDA* osoby dorosłej
*GDA = % wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety na 2000 kcal/dzień. Potrzeby żywieniowe każdego człowieka różnią się w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników.
Danie dla 4 osób
Warzywa suszone 39%. Zioła i przyprawy 5%.