KNORR GOR. KUBEK 40G NB MAKAR.SZPINAK
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 39 g |
Waga (brutto) | 43 g |
Wymiary (mm) | 95 x 150 x 40 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
1 Zawartość torebki wsyp do kubka.
2 Zalej 200 ml wrzącej wody.
3 Dokładnie wymieszaj.
Skład
makaron (56%): mąka pszenna semolina, szpinak, sól, skrobia modyfikowana, ser (6,7%), tłuszcz mleczny, cukier, sól jodowana, tłuszcz roślinny, mleko odtłuszczone, pomidory, cebula, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, guanylan disodowy, szczypiorek, laktoza, białka mleka, aromaty (w tym seler i pochodne mleka), kurkuma, ekstrakt drożdżowy, dakstroza, witaminy: C, E, B6, B1, kwas foliowy, B12
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza przyrządzonej zupy 100 ml | 1 porcji |
Energia | 280 kJ | 650 kJ |
65 kcal | 150 kcal | |
Białko | 2 g | 4,5 g |
Węglowodany | 10 g | 23 g |
w tym cukry | 1 g | 2,5 g |
Tłuszcz | 2 g | 4,5 g |
w tym kw. tł. nasycone | 1 g | 2,5 g |
Błonnik | <0,5 g | 0,9 g |
Sód | 0,41 g | 0,96 g |
Witamina B1 | 0,1 mg (9%**) | 0,2 mg (21%**) |
Witamina B6 | 0,2 mg (12%**) | 0,4 mg (27%**) |
Kwas foliowy | 18 µg (9%**) | 41 µg (21%**) |
Witamina B12 | 0,3 µg (11%**) | 0,6 µg (25%**) |
Witamina C | 11 mg (13%**) | 25 mg (31%**) |
Witamina E | 1,4 mg (12%**) | 3,2 mg (27%**) |
** w % zalecanego dziennego spożycia |
Inne informacje
1 porcja kcal 150 8% GDA* osoby dorosłej
*GDA = % wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety 2000 kcal/dzień. Potrzeby żywieniowe każdego człowieka różnią się w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników.
1 porcja