KNORR SOS DO PIECZENI Z GZRYBAMI 29G
Sos do pieczeni z grzybami
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 29 g |
Waga (brutto) | 33 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania wsyp do 300 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min. od czasu do czasu mieszając.
Skład
skrobia, glukoza, sól, mąka PSZENNA, tłuszcz palmowy, aromaty (w tym PSZENICA i JĘCZMIEŃ), cebula (5,5%), cukier, zioła: majeranek, natka pietruszki, borowiki (1,7%), pieczarki (1,7%), barwnik: karmel amoniakalny, hydrolizowane białko roślinne, przyprawy: czosnek, pieprz
Tabela wartości odżywczych | 100 ml | 1 porcji** | %* w porcji** |
Energia | 140 kJ/35 kcal | 110 kJ/25 kcal | 1% |
Tłuszcz | 0,9 g | 0,7 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 0,5 g | 3% |
Węglowodany | 6 g | 4,5 g | 2% |
w tym cukry | 2 g | 1,5 g | 2% |
Błonnik | 0,3 g | 0,2 g | |
Białko | 0,6 g | 0,5 g | 1% |
Sól | 1,4 g | 1 g | 17% |
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
**1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji sosu. |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 110 kJ 25 kcal 1%*
w 100 ml: 140 kJ / 35 kcal
4 porcje
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji sosu.