KNORR SOS NA CIEPŁO DO BROKUŁA I KALAFIORA 23G
Sos do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora serowo-kremowy
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 23 g |
Waga (brutto) | 26 g |
Wymiary (mm) | 90 x 135 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj
100 ml śmietany 18%
1. 450 g mrożonych warzyw gotuj przez minutę (świeże do miękkości). Następnie odlej całą wodę.
2. Wymieszaj zawartość torebki ze śmietaną.
3. Sos dodaj do warzyw i gotuj całość przez minutę, ciągle mieszając.
Rada kucharza: Warzywa możesz posypać tartym serem, żeby nadać im bogatszy smak.
Skład
SER (27%), mąka PSZENNA, tłuszcz palmowy, sól, syrop glukozowy, skrobia, czosnek, preparat serwatkowy (MLEKO), białka MLEKA, ekstrakt drożdżowy, cebula, aromaty (w tym MLEKO), pieprz biały, tymianek, gałka muszkatołowa, kurkuma
Tabela wartości odżywczych | 100 g produktu | 100 g przygotowanych warzyw | w 1 porcji** | %* w porcji** |
Energia | 2100 kJ/490 kcal | 360 kJ/85 kcal | 470 kJ/110 kcal | 6% |
Tłuszcz | 32 g | 5 g | 7 g | 10% |
w tym kwasy nasycone | 20 g | 3 g | 4 g | 20% |
Węglowodany | 34 g | 4,5 g | 6 g | 2% |
w tym cukry | 3 g | 3 g | 4 g | 4% |
Błonnik | 1,5 g | 3 g | 4 g | |
Białko | 15 g | 4 g | 5 g | 10% |
Sól | 12 g | 0,63 g | 0,82 g | 14% |
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||||
**1 porcja ≈ 130 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji warzyw. |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 470 kJ 110 kcal 6%*
w 100 g: 360 kJ / 85 kcal
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja ≈ 130 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji warzyw.