KNORR SOS NA CIEPŁO DO MIESZANKI WARZYW 16G
Sos do warzyw na ciepło do mieszanki warzyw ziołowo-maślany
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 16 g |
Waga (brutto) | 19 g |
Wymiary (mm) | 90 x 135 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj
2 łyżki masła
1. 450 g mrożonej mieszanki warzyw gotuj przez minutę (świeże do miękkości). Następnie odlej wodę pozostawiając 3 łyżki.
2. Warzywa podsmaż na maśle i dopraw do smaku mieszając z zawartością torebki.
3. Całość smaż jeszcze chwilę.
Rada kucharza: Do warzyw możesz dodać świeżo posiekane zioła np. koperek czy pietruszkę, żeby nadać im bogatszy smak.
Skład
skrobia, tłuszcz palmowy, sól, czosnek, cukier, aromaty, MASŁO (3,9%), natka pietruszki (2,8%), ekstrakt drożdżowy, rozmaryn (1,1%), MLEKO odtłuszczone, oregano, majeranek, gałka muszkatołowa, korzeń pietruszki
Tabela wartości odżywczych | 100 g produktu | 100 g przygotowanych warzyw | w 1 porcji** | %* w porcji** |
Energia | 1800 kJ/430 kcal | 470 kJ/110 kcal | 600 kJ/140 kcal | 7% |
Tłuszcz | 28 g | 8 g | 10 g | 14% |
w tym kwasy nasycone | 19 g | 4,5 g | 6 g | 30% |
Węglowodany | 38 g | 6 g | 8 g | 3% |
w tym cukry | 8 g | 3,5 g | 4,5 g | 5% |
Błonnik | 1,5 g | 3,5 g | 4,5 g | |
Białko | 5 g | 2,5 g | 3 g | 6% |
Sól | 22 g | 0,83 g | 1,1 g | 18% |
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||||
**1 porcja ≈ 130 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji warzyw. |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 600 kJ 140 kcal 7%*
w 100 g: 470 kJ / 110 kcal
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja ≈ 130 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji warzyw.