KNORR SOS NA CIEPŁO DO SZPINAKU 20G
Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 20 g |
Waga (brutto) | 23 g |
Wymiary (mm) | 90 x 135 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj
pół cebuli
2 łyżki masła
100 ml śmietany 18%
1. 450 g świeżego szpinaku umyj. Mrożony - rozmroź i wyciśnij wodę.
2. Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj szpinak, całość smaż chwilę.
3. Zawartość torebki wymieszaj ze śmietaną, dodaj do szpinaku i zagotuj.
Rada kucharza: Aby nadać szpinakowi bogatszy smak, możesz go posypać serem typu blue.
Skład
SER (30%), mąka PSZENNA, tłuszcz palmowy, sól, cukier, cebula (5,2%), czosnek (3,6%), syrop glukozowy, preparat serwatkowy (MLEKO), sok z cytryny suszony, białka MLEKA, skrobia, ziarna GORCZYCY, ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki, aromaty (w tym MLEKO), pieprz biały
Tabela wartości odżywczych | 100 g produktu | 100 g przygotowanego szpinaku | w 1 porcji** | %* w porcji** |
Energia | 2000 kJ/480 kcal | 740 kJ/180 kcal | 720 kJ/170 kcal | 9% |
Tłuszcz | 31 g | 15 g | 15 g | 21% |
w tym kwasy nasycone | 19 g | 9 g | 9 g | 45% |
Węglowodany | 32 g | 4 g | 4 g | 2% |
w tym cukry | 12 g | 2,5 g | 2,5 g | 3% |
Błonnik | 2 g | 3,5 g | 3,5 g | |
Białko | 16 g | 5 g | 5 g | 10% |
Sól | 10 g | 0,88 g | 0,85 g | 14% |
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||||
**1 porcja ≈ 100 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji warzyw. |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 720 kJ 170 kcal 9%*
w 100 g: 740 kJ / 180 kcal
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja ≈ 100 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji warzyw.