MALUTA JOGURT BAŁKAŃSKI LEKKI 340G
Jogurt naturalny typ bałkański lekki
Marka | Maluta |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 340 g |
Waga (brutto) | 354 g |
Wymiary (mm) | 96 x 96 x 89 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Opływ serwatki jest charakterystyczny dla naturalnych produktów fermentowanych tradycyjnie dojrzewających
Skład
mleko pasteryzowane, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.
Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna | 298 kJ / 71 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g |
Węglowodany | 6,5 g |
w tym cukry | 6,5 g |
Białko | 4,5 g |
Sól | 0,11 g |