RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

NAPÓJ RYŻOWY BIO 1L

Napój ryżowy z wapniem i witaminą D2


NAPÓJ RYŻOWY BIO 1L
13
00
szt.
-+


MarkaValsoia
Kraj pochodzeniaWłochy
Opakowanie1000 ml
Waga (brutto)1077 g
Wymiary (mm)94 x 200 x 59
Jeżeli nie mleko, to może napój z ryżu! Pyszny, o słodkim, waniliowym smaku. Znakomita propozycja zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Bogaty w wartości odżywcze głównie węglowodany i błonnik. Znakomity do picia samodzielnie, sprawdza się jako element śniadania i dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Często dodawany do kawy lub kakao.

Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) i spożyć w ciągu 4 dni.


Propozycja przygotowania
Doskonały gotowy do spożycia napój. Wspaniały dodatek do kawy, kakao, płatków zbożowych oraz herbatników. Smaczny składnik ciasta do naleśników, placków oraz domowych wypieków.
Pyszna baza do deserów mlecznych, kremów, lodów oraz koktajli.

Przed użyciem wstrząsnąć.


Skład
woda, ryż* (17,2%), olej słonecznikowy*, cytrynian wapnia - źródło wapnia, Lithothamnium Algae - glony wapienne, sól morska, witamina D2, *biologiczny


Dodatkowe informacje informacje
Ryż jest zbożem uprawianym od ponad 7000 lat. Jest pożywny, lekkostrawny, o niskiej zawartości tłuszczu.
Ryż jako źródło węglowodanów, witamin (B1, B2, PP) i minerałów (Fe, Ca, P, K), o niskiej zawartości sodu, celulozy oraz wysokim poziomie potasu stanowi doskonałe uzupełnienie każdej diety.


Tabela wartości odżywczychw 100 ml200 ml
Energia 67 kcal134 kcal
284 kJ568 kJ
Białko 0,3 g0,6 g
Węglowodany 13,7 g27,4 g
w tym:
cukry 6,9 g13,8 g
skrobia 6,8 g13,6 g
Tłuszcz 1,2 g2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe:
nasycone 0,2 g0,4 g
jednonienasycone 0,3 g0,6 g
wielonienasycone 0,7 g1,4 g
cholesterol 0 mg0 mg
Błonnik 0,2 g0,4 g
Sód 0,04 g0,08 g
Wapń 120 mg240 (*) mg
Witamina D2 1,5 mcg3,0 (**) mcg
(*) 30%: Zalecanego dziennego Spożycia
(**) 60%: Zalecanego dziennego Spożycia



Inne informacje
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Niska zawartość tłuszczu.


newsletter
do góry