NAPÓJ RYŻOWY BIO 1L
Napój ryżowy z wapniem i witaminą D2
Marka | Valsoia |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Opakowanie | 1000 ml |
Waga (brutto) | 1077 g |
Wymiary (mm) | 94 x 200 x 59 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) i spożyć w ciągu 4 dni.
Propozycja przygotowania
Doskonały gotowy do spożycia napój. Wspaniały dodatek do kawy, kakao, płatków zbożowych oraz herbatników. Smaczny składnik ciasta do naleśników, placków oraz domowych wypieków.
Pyszna baza do deserów mlecznych, kremów, lodów oraz koktajli.
Przed użyciem wstrząsnąć.
Skład
woda, ryż* (17,2%), olej słonecznikowy*, cytrynian wapnia - źródło wapnia, Lithothamnium Algae - glony wapienne, sól morska, witamina D2, *biologiczny
Dodatkowe informacje informacje
Ryż jest zbożem uprawianym od ponad 7000 lat. Jest pożywny, lekkostrawny, o niskiej zawartości tłuszczu.
Ryż jako źródło węglowodanów, witamin (B1, B2, PP) i minerałów (Fe, Ca, P, K), o niskiej zawartości sodu, celulozy oraz wysokim poziomie potasu stanowi doskonałe uzupełnienie każdej diety.
Tabela wartości odżywczych | w 100 ml | 200 ml |
Energia | 67 kcal | 134 kcal |
284 kJ | 568 kJ | |
Białko | 0,3 g | 0,6 g |
Węglowodany | 13,7 g | 27,4 g |
w tym: | ||
cukry | 6,9 g | 13,8 g |
skrobia | 6,8 g | 13,6 g |
Tłuszcz | 1,2 g | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe: | ||
nasycone | 0,2 g | 0,4 g |
jednonienasycone | 0,3 g | 0,6 g |
wielonienasycone | 0,7 g | 1,4 g |
cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Błonnik | 0,2 g | 0,4 g |
Sód | 0,04 g | 0,08 g |
Wapń | 120 mg | 240 (*) mg |
Witamina D2 | 1,5 mcg | 3,0 (**) mcg |
(*) 30%: Zalecanego dziennego Spożycia | ||
(**) 60%: Zalecanego dziennego Spożycia |
Inne informacje
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Niska zawartość tłuszczu.