NIMM 2 ŻUJKI 90G
Rozpuszczalne nadziewane cukierki owocowe wzbogacone witaminami.
Marka | nimm2 |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Opakowanie | 90 g |
Waga (brutto) | 99 g |
Wymiary (mm) | 168 x 159 x 21 |
Przechowywanie
Chronić przed ciepłem i wilgocią!
Skład
cukier, syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja utrzymująca wilgoć: syrop sorbitolowy, skrobia modyfikowana, tłuszcz palmowy, zagęszczone soki owocowe 2%* (z winogron, pomarańczy, limonki, cytryny, wiśni, truskawek i czarnego bzu), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty, kwas L-askorbinowy (witamina C), wyciągi z roślin (papryka, kurkuma, czerwone buraki), amid kwasu nikotynowego (niacyna), octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E), D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy), emulgator: monostearynian polioksyetylenosorbitolu, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy), cyjanokobalamina (witamina B12), *odpowiada 7,5% soku owocowego, Ze względu na technologię produkcji proporcje w poszczególnych smakach mogą ulegać zmianie
Dodatkowe informacje informacje
Gwarancja: Storck oznacza jakość. Gwarantujemy tę jakość dzięki zastosowaniu składników najwyższego gatunku oraz stałej kontroli. Gdyby pomimo to mieli Państwo zastrzeżenia co do jakości produktu, prosimy o przesłanie go wraz z opakowaniem na adres dystrybutora. Państwa uwagi są dla nas bardzo cenne.
Produkcja cukierków nimm2 żujki jest regularnie nadzorowana.
Licencjonowany rzeczoznawca ds. badań składu chemicznego artykułów spożywczych - Dr n. przyr. mgr inż. E. Kirchhoff
Tabela wartości odżywczych | Na 100 g | |
Wartość energetyczna | 1586 kJ/ | |
Zawartość witamin na 100 g | ||
Tłuszcz | 3,4 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9 g | |
Węglowodany | 87,5 g | |
w tym cukry | 58,9 g | |
Białko | <0,1 g | |
Sól | 0,03 g | |
Witamina C | 123,8 mg 155% | |
Niacyna | 31,2 mg 195% | |
Witamina E | 20,6 mg 172% | |
Kwas pantotenowy | 14,8 mg 247% | |
Witamina B6 | 3,0 mg 214% | |
Kwas foliowy | 400 µg 200% | |
Witamina B12 | 4,4 µg 176% | |
% dziennej referencyjnej wartości spożycia (NRV) na 100 g |