OETKER PIZZA RISTARANTE PEPERONI 320G
Pizza Ristorante E.S.Pepperoni Salame Piccante, głęboko mrożona.
Marka | Dr. Oetker |
Opakowanie | 320 g |
Waga (brutto) | 415 g |
Wymiary (mm) | 260 x 259 x 28 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18°C (w tym przez konsumenta) do daty na boku opakowania.
Produkt głęboko mrożony. Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia!
Propozycja przygotowania
Sposób przyrządzania:
1. Piekarnik dobrze nagrzać.
elektryczny/gazowy 230°C
z termoobiegiem 200°C
2. Usunąć folię. Zamrożoną Pizzę ułożyć na ruszcie, na dolnym poziomie piekarnika.
3. Czas pieczenia: 13-15 minut (piekarnik elektryczny z termoobiegiem 11-12 minut), zależnie od piekarnika.
Skład
mąka PSZENNA, woda, 14% SER (MOZZARELLA, EDAMSKI), 10% marynowana papryka pepperoni (papryka pepperoni zielona, papryka pepperoni czerwona, woda, ocet, sól), 4,5% salami (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, mąka z GORCZYCY, glukoza, ekstrakty przypraw, syrop glukozowy, cukier, aromat, przeciwutleniacz (ekstrakty z rozmarynu), woda, stabilizator (azotyn sodu)), olej roślinny rzepakowy, koncentrat pomidorowy, sól, drożdże piekarskie, cukier, skrobia modyfikowana, przyprawy, chilli, aromaty, hydrolizowane białka roślinne, maltodekstryna, cukier karmelizowany, aromat dymu wędzarniczego
Tabela wartości odżywczych | 100 g | 1 Pizza (= 320 g) | 1 Pizza (= 320 g) |
Wartość energetyczna | 1006 kJ | 3219 kJ | 38% |
240 kcal | 768 kcal | ||
Tłuszcz | 10.7 g | 34.2 g | 49% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3.5 g | 11.2 g | 56% |
Węglowodany | 26.2 g | 83.8 g | 32% |
w tym cukry | 2.9 g | 9.3 g | 10% |
Białko | 8.9 g | 28.5 g | 57% |
Sól | 1.33 g | 4.26 g | 71% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal) |
Inne informacje
1 Pizza 3219 kJ 768 kcal 38%*
100 g: 1006 kJ/240 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal)