ŁOWICZ SOS PIECZARKOWY 520G
Sos pieczarkowy z podgrzybkiem.
Marka | Łowicz |
Opakowanie | 520 g |
Waga (brutto) | 832 g |
Wymiary (mm) | 78 x 168 x 78 |
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godzin.
Propozycja przygotowania
Propozycja przyrządzenia: (3 porcje)
Potrzebujesz: ok. 400 g piersi kurczaka lub schabu, 2 łyżki oleju, ok. 3 torebki ryżu lub 300 g makaronu.
Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju, ciągle mieszając.
Dodać sos, wymieszać i podgrzewać 3 min.
Podawać z makaronem wstążki lub ryżem.
Skład
woda, warzywa (cebula 12%, marchew 4,5%), koncentrat pomidorowy 7,4%, pieczarki 7,3%, syrop glukozowo-fruktozowy, przecier jabłkowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy, cukier, sól, przyprawy i ich ekstrakty, zioła, aromaty, podgrzybek suszony 0,15%, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca - guma guar, hydrolizat białka sojowego, cebula suszona mielona, suszony por, suszona marchew, maltodekstryna, dekstroza, suszony ekstrakt warzywny, ekstrakt czosnku, białko sojowe, olej słonecznikowy
Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna | 271 kJ / 64 kcal | |
tłuszcz | 1,5 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | |
węglowodany | 11,2 g | |
w tym cukry | 7,4 g | |
białko | 1 g | |
sól | 1,3 g |
Inne informacje
100 g produktu: kJ/kcal 271/64 3%*, 173 g (1 porcja): kJ/kcal 469/111 6%*
Opakowanie zawiera 3 sugerowane porcje.
Pasteryzowany
* referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)