POLSOJA KIEŁBASKI SOJOWE 200G WĘDZONE
Kiełbaski sojowe wędzone Produkt z białkiem sojowym, wędzony, pasteryzowany.
Marka | Polsoja |
Opakowanie | 200 g |
Waga (brutto) | 205 g |
Wymiary (mm) | 90 x 188 x 21 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 1°C do 7°C
Propozycja przygotowania
Sposób przyrządzania: Kiełbaski obrać z osłonek, podgrzać w wodzie, na patelni lub w kuchence mikrofalowej.
Wyrób przeznaczony do spożycia po podgrzaniu.
Osłonka nie nadaje się do spożycia.
Skład
woda, białko sojowe (11%), olej rzepakowy, białko pszenne, skrobia, aromaty (soja), ekstrakty przypraw, przyprawy, sól, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik cytrusowy, barwnik: karmel
Tabela wartości odżywczych | w 100 g | 1 porcja (1 kiełbaska) 50 g | % RWS* (1 porcji) |
Wartość energetyczna | 765 kJ | 383 kJ | 5% |
183 kcal | 92 kcal | ||
Tłuszcz | 8,8 g | 4,4 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 8,0 g | 4,0 g | 2% |
w tym cukry | 1,0 g | 0,5 g | 1% |
Błonnik | 0,9 g | 0,5 g | - |
Białko | 17,4 g | 8,7 g | 17% |
Sól | 2,0 g | 1,0 g | 17% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
Porcja 50 g (1 kiełbaska) dostarcza: energia 383 kJ/ 92 kcal 5%*, tłuszcz 4,4 g 6%*, kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 2%*, cukry 0,5 g 1%*, sól 1,0 g 17%*
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
100 g produktu dostarcza 755 kJ/ 183 kcal.
Opakowanie 200 g dostarcza 4 sugerowane porcje produktu.