Marka | Rapso |
Kraj pochodzenia | Austria |
Waga (brutto) | 1224 g |
Wymiary (mm) | 73 x 257 x 73 |
Rapso 100% czysty olej rzepakowy Idealny do smażenia, wypieków i sałatek - Podczas produkcji oleju Rapso stosujemy tylko wybrane gatunki rzepaku pochodzące z pól Austrii - Uprawa rzepaku odbywa się w kontrolowanych gospodarstwach rolnych z surowca wolnego od GMO - Kontrolowane przez agroVet Gmbh - Producenci rzepaku, z którego pochodzi Rapso prowadzą swoje gospodarstwa w sposób przyjazny dla środowiska - Rzepak jest poddawany delikatnemu tłoczeniu bez ekstrakcji chemicznej - Uszlachetnienie następuje w naturalny, fizyczny sposób bez dodawania środków chemicznych Cechy: Produkt naturalny dla odżywiających się świadomie. Wiedza o Rapso: http://www.vog.pl/ulotka-rapso/ - Rapso zawiera ok. 60% prostych nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwasów olejowych) - Zawiera również ponad 30% złożonych nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym 10% kwasów Omega 3 - Stosunek kwasów tłuszczowych Omega 6 do Omega 3 w oleju Rapso 2:1 to idealny stosunek z punktu widzenia potrzeb żywieniowych człowieka - Dodatkowo zawiera 30 mg naturalnej witaminy E - Idealny do chrupkich sałatek, do gotowania, duszenia, pieczenia i głębokiego smażenia - Szklana, zielona butelka chroniąca zawartość przed światłem zapewnia wysoką jakość produktu i jest przyjazna dla środowiska
Przechowywanie Chronić przed światłem i przechowywać w chłodnym miejscu. Butelka chroniąca zawartość przed światłem.
Tabela wartości odżywczych | w 100 ml oleju Rapso | |
wartość energetyczna | 3386 kJ/824 kcal | |
tłuszcz w tym | 92 g | |
kwasy tłuszczowe nasycone | 6 g | |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 59 g | |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 27 g | |
węglowodany | 0 g | |
w tym cukry | 0 g | |
białko | 0 g | |
sól | 0 g | |
witamina E** | 28 mg* | |
*odpowiada 233% dziennej referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej | | |
**witamina E naturalnie obecna w produkcie | | |