Marka | Robico |
Opakowanie | 900 g |
Waga (brutto) | 941 g |
Wymiary (mm) | 82 x 247 x 82 |
Kefir Robico to kefir produkowany zgodnie z tradycyjną recepturą, to produkt mleczny w czystej postaci, uzyskany z mleka krowiego poddanego procesom fermentacji za pośrednictwem specjalnych kultur bakterii i drożdży wyizolowanych z kaukaskich grzybków kefirowych. Produkowany jest tak zwaną metodą termostatową, co znaczy że proces jego fermentacji i dojrzewania zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce, a nie w dużym ogólnym zbiorniku. Dzięki temu ma wspaniały kwaskowy smak, gładką konsystencję. Jest łagodnie musujący i orzeźwiający, bo zawiera CO2 powstający podczas fermentacji. Kefir Robico to idealny produkt dla amatorów tradycyjnych i naturalnych przetworów mlecznych, którzy cenią sobie najwyższą jakość oraz charakterystyczny smak i aromat kefiru.
Przechowywanie Temperatura przechowywania: od 2°C do 8°C
Propozycja przygotowania Wstrząsnąć przed spożyciem
Skład mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych
Tabela wartości odżywczych | na 100 g | |
Wartość energetyczna | 180 kJ/43 kcal | |
Tłuszcz | 1,5 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g | |
Węglowodany | 4,2 g | |
w tym cukry | 4,2 g | |
Błonnik | 0 g | |
Białko | 3,1 g | |
Sól* | 0,1 g | |
*wynika z naturalnej zawartości sodu | | |
Inne informacje 1,5% tłuszczu
Program Policz się z cukrzycą
WW 0,46
WB 0,12
WT 0,14
WBT 0,26
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy