RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

SANTE CIASTKA OWSIANE KAKAOWE 150G

Ciasteczka owsiane kakaowe, bez dodatku pszenicy


SANTE CIASTKA OWSIANE KAKAOWE 150G
4
00
szt.
-+


MarkaSante
Opakowanie150 g
Waga (brutto)156 g
Wymiary (mm)222 x 97 x 43
Dlaczego warto jeść Ciasteczka owsiane Sante? Ciasteczka owsiane Sante to zdrowa, pożywna i smaczna przekąska. Ich podstawą jest pełne ziarno owsa bez dodatku pszenicy. Ciasteczka owsiane Sante zawierają 54,7% produktów pochodzących z pełnego ziarna owsa, witaminę B1, kwas foliowy, żelazo, magnez, cynk, potas i fosfor. Fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Już 4 ciastka spożywane regularnie w ramach zbilansowanej diety i zdrowego tryby życia pozwolą uzyskać efekt zdrowotny. Ziarno owsa odróżnia się od ziarna pozostałych zbóż dużą zawartością błonnika rozpuszczalnego. Ciasteczka owsiane Sante są bogate w błonnik pokarmowy pochodzący z owsa.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Skład
produkty pochodzące z pełnego ziarna owsa 54,7% (płatki owsiane, mąka owsiana), tłuszcz palmowy, cukier trzcinowy, syrop glukozowy, serwatka w proszku (mleko), kakao 5%, substancje spulchniające: węglany sodu, sól morska, aromaty


Tabela wartości odżywczychw 100 gw 1 ciastku - 10,1 g
Wartość energetyczna 1974 kJ / 472 kcal199 kJ / 48 kcal
Tłuszcz 21,1 g2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,4 g0,95 g
Węglowodany 56,2 g5,7 g
w tym cukry 23,3 g2,4 g
Błonnik 7,6 g0,8 g
Białko 10,4 g1,1 g
Sól 0,5 g0,051 g
Witaminy:
Tiamina (Wit. B1) 0,28 mg (25%)*0,028 mg
Kwas foliowy 43,3 µg (22%)*4,4 µg
Składniki mineralne:
Fosfor 331,8 mg (47%)*33,5 mg
Żelazo 4,95 mg (35%)*0,5 mg
Magnez 112,7 mg (30%*)11,4 mg
Cynk 2,5 mg (25%)*0,3 mg
Potas 532 mg (27%)*53,7 mg



Inne informacje
Ilość porcji w opakowaniu - ok. 15 ciastek.

Żywność Funkcjonalna Na zdrowie!
To żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, pro i prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.

Światowa Organizacja Zdrowia WHO zaleca spożywanie 20-40 g błonnika dziennie.

*% Referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.


newsletter
do góry