Producent | "SANTE" A. KOWALSKI SP. J. (Sante) |
Opakowanie | 180 g |
Waga (brutto) | 232 g |
Wymiary (mm) | 142 x 219 x 60 |
Maca pszenna Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym. Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca. Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków. Maca tradycyjna pszenna jest smaczną przekąską samą w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Skład mąka
pszenna 99,2%, sól morska
Tabela wartości odżywczych | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1628 kJ / 384 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 81 g |
w tym cukry | 0,32 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,85 g |