TARCZYN NAPÓJ 0.3L MULTIWIT. KLAS.
Napój wieloowocowy. Mętny. Pasteryzowany. Z dodatkiem witamin.
Marka | Tarczyn |
Opakowanie | 300 ml |
Waga (brutto) | 474 g |
Wymiary (mm) | 63 x 164 x 63 |
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w temperaturze około +4°C nie dłużej niż 72 godz.
Propozycja przygotowania
Osad na dnie butelki pochodzi z miąższu owocowego. Przed otwarciem wstrząsnąć.
Skład
woda, soki z zagęszczonych soków i przeciery (20%) z: jabłek (13%) oraz pomarańczy, cytryn, ananasów, winogron, moreli, bananów, gujawy, mango, brzoskwiń, passiflory (w różnych proporcjach), cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat, stabilizatory - pektyna, mączka chleba świętojańskiego, guma arabska, estry glicerolu i żywicy roślinnej, barwniki - β-karoten, Beta-apo-8'-karotenal (C 30), substancje wzbogacające - witamina A, witamina D, witamina E, witamina C, tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, witamina B12, biotyna, kwas pantotenowy), przeciwutleniacze - palmitynian askorbylu, mieszanka tokoferoli, A, B - w zależności od użytych składników, patrz nadruk na butelce nad etykietą
Dodatkowe informacje informacje
Sprawdź ciekawostki pod nakrętką
Tabela wartości odżywczych | w 100 ml napoju | |
Wartość energetyczna | 176 kJ/41 kcal | |
Tłuszcz | 0,1 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,01 g | |
Węglowodany | 9,9 g | |
w tym cukry | 9,9 g | |
Białko | 0,2 g | |
Sól | 0 g | |
Witamina A | 120 µg/15% RWS* | |
Witamina D | 0,75 µg/15% RWS* | |
Witamina E | 1,8 mg/15% RWS* | |
Witamina C | 12 mg/15% RWS* | |
Tiamina | 0,17 mg/15% RWS* | |
Ryboflawina | 0,21 mg/15% RWS* | |
Niacyna | 2,4 mg/15% RWS* | |
Witamina B6 | 0,21 mg/15% RWS* | |
Kwas foliowy | 30 µg/15% RWS* | |
Witamina B12 | 0,38 µg/15% RWS* | |
Biotyna | 7,5 µg/15% RWS* | |
Kwas pantotenowy | 0,9 mg/15% RWS* | |
*% RWS - % referencyjnych wartości spożycia |
Inne informacje
Mętny. Pasteryzowany. Z dodatkiem witamin.
Osad na dnie butelki pochodzi z miąższu owocowego.
*% RWS - % referencyjnych wartości spożycia