TYMBARK NEKTAR 1L MULTIWIT/MALINA
Nektar wieloowocowy częściowo z soków zagęszczonych. Zawartość owoców min. 50%. Pasteryzowany. Wzbogacony w magnez i witaminy: A, C, B6, B12, niacynę, biotynę, kwas foliowy i kwas pantotenowy.
Marka | Tymbark |
Opakowanie | 1 L |
Waga (brutto) | 1083 g |
Wymiary (mm) | 82 x 262 x 82 |
Przechowywanie
Chronić przed światłem.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godz.
Propozycja przygotowania
Soki i przeciery mogą powodować naturalne rozwarstwianie się produktu. Wstrząsnąć przed otwarciem.
Skład
woda, sok jabłkowy z zagęszczonego soku (38,3%), cukier (D) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (G), sok ananasowy z zagęszczonego soku (3,8%), przecier jabłkowy (2,2%), soki z zagęszczonych soków z: pomarańczy, mango (1,2%), figi kaktusowej, limonek, liczi (0,2%), marakui (0,2%) i kiwi (0,2%), przeciery z: bananów, brzoskwiń, gujawy i papai (0,1%), mleczan magnezu, witaminy: A, C, B6, B12, niacyna, biotyna, kwas foliowy i kwas pantotenowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, (D, G - w zależności od użytego składnika: patrz nadruk w górnej części butelki)
Tabela wartości odżywczych | w 100 ml: | |
wartość energetyczna | 189 kJ / 45 kcal | |
tłuszcz | 0,1 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g | |
węglowodany | 10,8 g | |
w tym cukry | 10,8 g | |
białko | 0,1 g | |
sól | 0,02 g | |
magnez | 56,26 mg (15%*) | |
witamina C | 12 mg (15%*) | |
niacyna | 2,4 mg (15%*) | |
witamina B6 | 0,21 mg (15%*) | |
kwas foliowy | 30 µg (15%*) | |
witamina B12 | 0,375 µg (15%*) | |
witamina A | 232 µg (29%*) | |
biotyna | 7,5 µg (15%*) | |
kwas pantotenowy | 0,9 mg (15%*) | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | ||
*% referencyjnej wartości spożycia. |
Inne informacje
Nektar częściowo z soków zagęszczonych
Zawartość owoców min. 50%. Pasteryzowany. Wzbogacony w magnez i witaminy: A, C, B6, B12, niacynę, biotynę, kwas foliowy i kwas pantotenowy.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Soki i przeciery mogą powodować naturalne rozwarstwianie się produktu.
*% referencyjnej wartości spożycia.