WEDEL CZEKOLADA JAGODA POZIOMKA 100G
Czekolada mleczna z nadzieniem jagodowym i poziomkowym
Marka | E. Wedel |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 100 g |
Waga (brutto) | 106 g |
Wymiary (mm) | 183 x 79 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Informacje dla alergików
Może zawierać orzechy arachidowe, orzechy, zboża, jaja.
Skład
czekolada mleczna 50% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna sojowa i E 476, aromat), cukier, zagęszczony przecier jabłkowy, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, shea), jogurt w proszku, nadzienie poziomkowe (syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, skrobia modyfikowana z kukurydzy, przecier z poziomek, zagęszczony sok truskawkowy, stabilizator: pektyna, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwniki: koszenila, kurkumina), nadzienie jagodowe (syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, zagęszczony sok jagodowy, skrobia modyfikowana z kukurydzy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, stabilizator: pektyna, aromaty, barwniki: koszenila, antocyjany), serwatka w proszku (z mleka), mleko pełne w proszku, substancja utrzymująca wilgoć (sorbitole), spirytus (0,3%), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (koszenila), Zawiera 0,6% soku jagodowego i 0,3% przecieru z poziomek., Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29%, masa mleczna minimum 14%.
Tabela wartości odżywczych | 100 g | 20 g | %* / 20 g | * |
Energia | 482 kcal | 96 kcal | 2 000 kcal | |
Tłuszcz | 26 g | 5,1 g | 7,3% | 70 g |
w tym kwasy nasycone | 13 g | 2,7 g | 13,3% | 20 g |
Węglowodany | 58 g | 11,6 g | 4,5% | 260 g |
w tym cukry | 56 g | 11,2 g | 12,5% | 90 g |
Błonnik | 1,5 g | 0,3 g | - | - |
Białko | 3,5 g | 0,7 g | 1,4% | 50 g |
Sól | 0,13 g | 0,03 g | 0,4% | 6 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |
Inne informacje
20 g 403 kJ/96 kcal 4,8%*
100 g 2016 kJ/482 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).