RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

WINIARY CHŁODNIK 48G

Zupa Ekspresowa Instant Chłodnik.


WINIARY CHŁODNIK 48G
2
00
szt.
-+


ProducentNESTLE SPOŻYWKA (Winiary)
Opakowanie48 g
Waga (brutto)52 g
Wymiary (mm)127 x 149 x 7
Dobre pytanie Dlaczego warto wybrać Chłodnik Winiary? Warto wiedzieć Chłodnik Winiary to idealna propozycja na smaczny obiad dla Twojej rodziny w upalne, letnie dni. Orzeźwiający smak kefiru połączony z zielonym ogórkiem, jajkami i aromatycznymi przyprawami przypadnie do gustu zarówno małym, jak i dużym smakoszom.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Lista zakupów
- kefir - 500 ml
- 3 jajka
- 1/2 zielonego ogórka - 150 g

Przygotowanie 20 min.
Czas chłodzenia 1 h
Porcje 4

Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej. Jajka ugotuj na twardo. Następnie jedno pokrój w kostkę, pozostałe na ćwiartki. ½ zielonego ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę.
2. Do 500 ml kefiru dodaj ostudzoną zupę, ogórek i jajko pokrojone w kostkę. Całość dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godz. Podaj z ćwiartkami jajek.


Skład
cukier, koncentrat soku z buraka 16,9%, sól, suszone warzywa 7,9% (czosnek, cebula), odtłuszczone mleko w proszku, zioła 2,5% (koper, szczypiorek), ekstrakt drożdży, pieprz czarny, kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy, aromaty


Tabela wartości odżywczychŚrednia wartość odżywcza po przyrządzeniu W 100 gW 1 porcji (ok. 287 g)%RWS* w 1 porcji
Wartość217 kJ626 kJ7%
energetyczna 52 kcal149 kcal
Tłuszcz 1,9 g5,5 g8%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g2,3 g12%
Węglowodany 5,5 g15,8 g6%
w tym cukry 4,1 g11,8 g13%
Błonnik 0,1 g0,3 g-
Białko 3,1 g8,9 g18%
Sól 0,68 g1,9 g32%



Inne informacje
W porcji ok. 287 g energia 626 kJ 149 kcal 7%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 217 kJ/52 kcal

Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.

Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


newsletter
do góry