WINIARY POMYSŁ NA BOLOŃSKI GARNEK 45G
Pomysł na... Boloński garnek
Marka | Winiary |
Opakowanie | 45 g |
Waga (brutto) | 51 g |
Wymiary (mm) | 126 x 148 x 9 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dla alergików
Patrz lista składników.
Propozycja przygotowania
Lista zakupów
- 250 g mięsa mielonego
- 200 g makaronu - rurki
- 150 g pieczarek
- 70 g koncentratu pomidorowego (3 łyżki stołowe) lub 425 g pomidorów z puszki
Sposób przyrządzania
1. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Na głębokiej patelni lub w garnku w małej ilości tłuszczu podsmaż mięso mielone, dołóż pieczarki i smaż razem przez kilka minut.
2. Zawartość torebki rozmieszaj z 700 ml wody i koncentratem pomidorowym (lub z 500 ml wody i 425 g pomidorów z puszki). Wlej całość do garnka i wsyp surowy makaron.
3. Zagotuj i duś całość pod przykryciem przez 15-20 minut, do miękkości makaronu.
Skład
suszone warzywa 41,3% (pomidor 24,6%, cebula, czosnek), skrobia modyfikowana, sól, cukier, mąka pszenna, zioła 3,3% (oregano, bazylia, tymianek, majeranek), aromaty, pieprz czarny, ekstrakt drożdży, kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy
Tabela wartości odżywczych | W 100 g | W 1 porcji (357 g) | %RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 478 kJ | 1707 kJ | |
114 kcal | 406 kcal | 20% | |
Tłuszcz | 3,8 g | 13,6 g | 19% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g | 3,6 g | 18% |
Węglowodany | 13,8 g | 49,3 g | 19% |
w tym cukry | 0,9 g | 3,2g | 4% |
Błonnik | 0,9 g | 3,2 g | - |
Białko | 5,6 g | 20,0 g | 40% |
Sól | 0,48 g | 1,7 g | 28% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
W porcji 357 g energia 1707 kJ 406 kcal 20%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 478 kJ/114 kcal
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).