WINIARY POMYSŁ NA CHŁOPSKI GARNEK 40G
Pomysł na... Chłopski garnek
Marka | Winiary |
Opakowanie | 40 g |
Waga (brutto) | 44 g |
Wymiary (mm) | 126 x 151 x 7 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dla alergików
Patrz lista składników.
Propozycja przygotowania
Lista zakupów
- 350 g kiełbasy
- 400 g obranych ziemniaków
- 200 kapusty białej
- 1 papryka czerwona
Sposób przyrządzania:
1. Kiełbasę pokrój w półksiężyce, ziemniaki w średnią kostkę, paprykę w kostkę, a kapustę poszatkuj.
2. W głębokiej patelni lub garnku na gorącym oleju lekko podsmaż kiełbasę, dodaj paprykę i smaż razem kilka minut. Dodaj ziemniaki i kapustę, dobrze wymieszaj.
3. Zawartość torebki dobrze wymieszaj z 400 ml zimnej wody.
4. Zalej całe danie, zagotuj i duś pod przykryciem na średnim ogniu ok. 20 - 25 min. (do miękkości ziemniaków), od czasu do czasu mieszając.
Skład
suszone warzywa (cebula 15,7%, czerwona papryka 14,7%, czosnek, chrzan), mąka pszenna, skrobia modyfikowana, sól, aromaty (z glutenem), zioła 5,0% (majeranek, liść pietruszki, tymianek, bazylia), przyprawy 3,4% (kminek, pieprz czarny, liść laurowy, kolendra, papryka chili), ekstrakt drożdży, wędzony tłuszcz wieprzowy, cukier, kwas (kwas cytrynowy)
Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza gotowego dania W 100 g | W 1 porcji (388 g) | %RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 358 kJ | 1390 kJ | 17% |
86 kcal | 333 kcal | ||
Tłuszcz | 4,3 g | 16,7 g | 24% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g | 5,0 g | 25% |
Węglowodany | 6,3 g | 24,4 g | 9% |
w tym cukry | 0,4 g | 1,6 g | 2% |
Błonnik | 1,1 g | 4,3 g | - |
Białko | 4,9 g | 19,0 g | 38% |
Sól | 0,85 g | 3,3 g | 55% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
Inne informacje
W porcji 388 g energia 1390 kJ 333 kcal 17%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 358 kJ/86 kcal
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).