WINIARY POMYSŁ NA GULASZ 50G
Pomysł na... Gulasz
Marka | Winiary |
Opakowanie | 47 g |
Waga (brutto) | 52 g |
Wymiary (mm) | 126 x 149 x 8 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dla alergików
Patrz lista składników.
Propozycja przygotowania
Lista zakupów
- 500 g mięsa
- 1 duża cebula (150 g)
Sposób przyrządzania:
1. Do rozgrzanego garnka z olejem wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż przez około 5 minut na złoty kolor.
2. Następnie dodaj 500 g pokrojonego w kostkę mięsa i smaż dalej przez 10 minut.
3. Zawartość torebki wsyp do 0,5 l zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj do garnka z mięsem i cebulą. Zagotuj, od czasu do czasu mieszając.
4. Następnie na średnim ogniu duś przez 1 godzinę.
Skład
suszone warzywa 46,1% (ziemniak, pomidor, cebula, czosnek, smażona cebula, czerwona papryka), skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, sól, aromaty (z glutenem), przyprawy 3,5% (pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, kminek), olej słonecznikowy, zioła, cukier karmelizowany, kwas (kwas cytrynowy)
Tabela wartości odżywczych | W 100g | W 1 porcji (302 g) | %RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 498 kJ | 1507 kJ | |
120 kcal | 362 kcal | 18% | |
Tłuszcz | 7,7 g | 23,3 g | 33% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,4 g | 10,3 g | 52% |
Węglowodany | 3,1 g | 9,4 g | 4% |
w tym cukry | 0,7 g | 2,1 g | 2% |
Błonnik | 0,5 g | 1,5 g | - |
Białko | 9,2 g | 27,8 g | 56% |
Sól | 0,50 g | 1,5 g | 25% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
W porcji 302 g energia 1507 kJ 362 kcal 18%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 498 kJ/120 kcal
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).