WINIARY POMYSŁ NA KOTLETY MIELONE 70G
Pomysł na... Kotlety mielone z cebulką
Marka | Winiary |
Opakowanie | 69 g |
Waga (brutto) | 75 g |
Wymiary (mm) | 127 x 148 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dla alergików
Patrz lista składników:
Propozycja przygotowania
Lista zakupów
- 500 g mięsa mielonego
- 1/2 cebuli (ok. 80 g)
Sposób przyrządzania:
1. Zawartość torebki wymieszaj w 125 ml (ok. 1/2 szklanki) letniej wody i odstaw na 2-3 minuty.
2. Do mięsa dodaj przygotowaną masę oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj 7-8 kotletów o grubości 1,5 cm.
3. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu przez około 8-10 minut z każdej strony.
Dobra rada: Danie będzie najsmaczniejsze, jeśli do przygotowania kotletów użyjesz dwóch rodzajów mięsa mielonego np. wieprzowego i wołowego.
Skład
bułka pszenna tarta 61,3% (mąka pszenna, drożdże, sól), suszone warzywa (cebula 8,2%, czosnek 4,8%, czerwona papryka), mąka pszenna, sól, zioła 2,4% (majeranek 2,3%, liść pietruszki), olej słonecznikowy, białko jaja w proszku, przyprawy, aromat (z glutenem, selerem)
Tabela wartości odżywczych | W 100 g | W 1 porcji (197 g) | %RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 731 kJ | 15442 kJ | |
175 kcal | 346 kcal | 17% | |
Tłuszcz | 11,0 g | 21,7 g | 31% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,2 g | 6,3 g | 32% |
Węglowodany | 6,0 g | 11,8 g | 5% |
w tym cukry | 0,9 g | 1,8 g | 2% |
Błonnik | 0,6 g | 1,2 g | - |
Białko | 12,8 g | 25,2 g | 50% |
Sól | 0,81 g | 1,6 g | 27% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
W porcji 197 g energia 1442 kJ 346 kcal 17%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 731 kJ/175 kcal
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).