RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

WINIARY POMYSŁ NA SPAGHETTI PO BOLOŃSKU 50G

Pomysł na... Spaghetti po Bolońsku


WINIARY POMYSŁ NA SPAGHETTI PO BOLOŃSKU 50G
3
00
szt.
-+


MarkaWiniary
Opakowanie44 g
Waga (brutto)49 g
Wymiary (mm)126 x 147 x 7
Przyrządzając Pomysł na... Spaghetti po bolońsku i podając go z sałatką ze świeżych warzyw w szybki i prosty sposób otrzymasz dobrze zbilansowany posiłek dla całej rodziny. Tak przygotowany rodzinny obiad będzie nie tylko pyszny, ale również wartościowy.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Informacje dla alergików
Patrz lista składników.


Propozycja przygotowania
Lista zakupów
- 300 g mięsa mielonego
- 300 g makaronu spaghetti
- 100 g sera żółtego

Sposób przyrządzania:
1. 300 g mięsa mielonego lekko podsmaż (około 8 minut) na niewielkiej ilości oleju.
2. Do podsmażonego mięsa wlej 250 ml wody i wsyp zawartość torebki, po czym dokładnie wymieszaj i zagotuj.
3. Duś bez przykrycia na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Podawaj z makaronem i startym serem.


Skład
suszone warzywa 59,2% (pomidor 41,5%, cebula 9,6%, czerwona papryka, czosnek, chrzan), cukier, sól, mąka pszenna, zioła 2,7% (oregano, liść pietruszki, bazylia, tymianek, majeranek), olej słonecznikowy, ekstrakt drożdży, aromaty, przyprawy


Tabela wartości odżywczychŚrednia wartość odżywcza gotowego dania W 100 gW 1 porcji (252 g)%RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 980 kJ2471 kJ29%
233 kcal588 kcal
Tłuszcz 8,8 g22,2 g32%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g8,8 g44%
Węglowodany 25,6 g64,5 g25%
w tym cukry 1,8 g4,5 g5%
Błonnik 1,3 g3,3 g-
Białko 12,3 g31,0 g62%
Sól 0,68 g1,7 g28%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).



Inne informacje
W porcji 252 g energia 2471 kJ 588 kcal 29%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 980 kJ/233 kcal

Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.

Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).


newsletter
do góry