WINIARY POMYSŁ NA SPAGHETTI PO BOLOŃSKU 50G
Pomysł na... Spaghetti po Bolońsku
Marka | Winiary |
Opakowanie | 44 g |
Waga (brutto) | 49 g |
Wymiary (mm) | 126 x 147 x 7 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dla alergików
Patrz lista składników.
Propozycja przygotowania
Lista zakupów
- 300 g mięsa mielonego
- 300 g makaronu spaghetti
- 100 g sera żółtego
Sposób przyrządzania:
1. 300 g mięsa mielonego lekko podsmaż (około 8 minut) na niewielkiej ilości oleju.
2. Do podsmażonego mięsa wlej 250 ml wody i wsyp zawartość torebki, po czym dokładnie wymieszaj i zagotuj.
3. Duś bez przykrycia na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Podawaj z makaronem i startym serem.
Skład
suszone warzywa 59,2% (pomidor 41,5%, cebula 9,6%, czerwona papryka, czosnek, chrzan), cukier, sól, mąka pszenna, zioła 2,7% (oregano, liść pietruszki, bazylia, tymianek, majeranek), olej słonecznikowy, ekstrakt drożdży, aromaty, przyprawy
Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza gotowego dania W 100 g | W 1 porcji (252 g) | %RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 980 kJ | 2471 kJ | 29% |
233 kcal | 588 kcal | ||
Tłuszcz | 8,8 g | 22,2 g | 32% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,5 g | 8,8 g | 44% |
Węglowodany | 25,6 g | 64,5 g | 25% |
w tym cukry | 1,8 g | 4,5 g | 5% |
Błonnik | 1,3 g | 3,3 g | - |
Białko | 12,3 g | 31,0 g | 62% |
Sól | 0,68 g | 1,7 g | 28% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Inne informacje
W porcji 252 g energia 2471 kJ 588 kcal 29%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 980 kJ/233 kcal
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).