RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

WINIARY SOS BARBECUE 250G


WINIARY SOS BARBECUE 250G
4
00
szt.
-+


MarkaWiniary
Opakowanie250 g
Waga (brutto)262 g
Wymiary (mm)117 x 173 x 43
Sos Barbecue Zastosowanie: Sos Barbecue przyrządzony jest ze świeżych pomidorów z dodatkiem cebuli oraz papryki, doprawiony czosnkiem, imbirem i jałowcem. Oryginalne, aromatyczne przyprawy sprawiają, że sos świetnie komponuje się z wędlinami, mięsem pieczonym i potrawami z grilla. Warto wiedzieć: Sos Barbecue przygotowany jest na bazie pomidorów, które naturalnie zawierają likopen. W jednym opakowaniu znajdziesz tyle likopenu, co w 1 kg świeżych pomidorów. Dzięki naszym sosom możesz cieszyć się smakiem i aromatem pomidorów przez cały rok. Sos pomidorowy.

Przechowywanie
Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych, w temperaturze nie niższej niż 4°C i nie wyższej niż 20°C, a po otwarciu opakowania w lodówce.


Informacje dla alergików
Patrz lista składników.


Skład
woda, koncentrat pomidorowy 19,9%, glukoza, ocet, substancje zagęszczające: skrobia modyfikowana, guma ksantanowa (z glutenem, soją), cukier, warzywa suszone (cebula 0,7%, papryka czerwona 0,6%, liść pietruszki, liść selera), sól, aromaty (z glutenem, soją, mlekiem, selerem), aromat dymu wędzarniczego, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.


Tabela wartości odżywczychŚrednia wartość odżywcza W 100 g produktuW 1 porcji (15 g)
Wartość energetyczna 441 kJ65 kJ
104 kcal15 kcal
Białko 1,3 g0,2 g
Węglowodany 23,3 g3,5 g
w tym cukry proste i dwucukry17,7 g2,7 g
Tłuszcz 0,4 g0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g0,0 g
Błonnik pokarmowy1,0 g0,2 g
Sód 0,53 g0,08 g
Likopen9,8 mg1,5 mg



Inne informacje
W porcji kcal 15 0% Wskazanego Dziennego Spożycia (GDA*) dla osoby dorosłej
*GDA - Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej. Zapotrzebowanie na składniki odżywcze poszczególnych osób może być wyższe lub niższe, w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników.


newsletter
do góry