WINIARY ZUPA B. WARZYW BROKUŁOWA 63 G
Zupa Brokułowa.
Marka | Winiary |
Opakowanie | 63 g |
Waga (brutto) | 65 g |
Wymiary (mm) | 126 x 158 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dla alergików
Patrz lista składników.
Propozycja przygotowania
Sposób przyrządzania:
Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Skład
skrobia kukurydziana, suszone warzywa 20,1% (ziemniak, brokuły 3,2%, cebula, kalafior 2,3%, szpinak), mąka pszenna, inulina (błonnik pokarmowy), maltodekstryna, olej palmowy, ekstrakt drożdży, sól, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza, białka mleka, aromaty (z glutenem, selerem), zioła, przyprawy, hydrolizat białka pszennego, ekstrakt pora, kwas (kwas cytrynowy), składniki mineralne z mleka, tłuszcz mleczny
Dodatkowe informacje informacje
Warto zapamiętać:
Pamiętajmy o urozmaiceniu diety w składniki zawierające błonnik: warzywa i produkty pełnoziarniste. Błonnik wpływa na prawidłową pracę naszego układu pokarmowego. Znajdziesz go też w naszych zupach.
Zbilansowana dieta i zdrowy styl życia wpływają pozytywnie na nasze zdrowie i samopoczucie.
Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza po przyrządzeniu W 100 ml | W 1 porcji (250 ml) | % RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 195 kJ | 490 kJ | 6% |
46 kcal | 117 kcal | ||
Tłuszcz | 1,1 g | 2,8 g | 4% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 1,5 g | 8% |
Węglowodany | 7,1 g | 17,8 g | 7% |
w tym cukry | 0,8 g | 2,0 g | 2% |
Błonnik | 1,4 g | 3,5 g | - |
Białko | 1,3 g | 3,3 g | 7% |
Sól | 0,70 g | 1,8 g | 30% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
W porcji 250 ml energia 490 kJ 117 kcal 6%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 ml: 195 kJ/46 kcal
Opakowanie zawiera 2 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).